2019-08-17 17:52

Poziția USR vizavi de VOTUL pentru moţiunea de cenzură. Votează sau nu pentru DEMITEREA Guvernului Grindeanu

 |  16:23
Poziția USR vizavi de VOTUL pentru moţiunea de cenzură. Votează sau nu pentru DEMITEREA Guvernului Grindeanu

USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Grindeanu, apreciind că singura variantă onorabilă este aceea a alegerilor anticipate, a anunţat sâmbătă vicepreşedintele Uniunii, Elek Levente, preşedinte interimar al partidului. "Considerăm, în momentul de faţă, că este un circ care s-a produs între două găşti, mai precis între Dragnea şi Grindeanu. Nu vrem să intervenim în acest circ. Cetăţenii nu sunt prezenţi în această dezbatere. Este o bătălie între hoţi şi incompetenţi şi noi nu vrem să participăm la această luptă a lor internă", a spus liderul USR, într-o declaraţie de presă.

Elek Levente a menţionat că în cadrul şedinţei Comitetului Politic al USR, aflat în desfăşurare, se va decide dacă se va "ieşi din sală în timpul votului", precizând în acelaşi timp că nu au avut loc discuţii cu liderii PSD sau cu premierul Grindeanu. "USR nu va participa la nicio discuţie referitoare la intrarea la guvernare sau ceva de acest gen", a mai spus liderul USR, conform Agerpres.

Totodată, Levente a menţionat că nu au existat contacte din partea USR cu cei de la PSD. "Cu siguranţă nu şi mi-ar place să cred că nici nu va exista asta. USR consideră că în clipa de faţă singura variantă onorabilă este cea alegerilor anticipate, având în vedere că PSD şi-a pierdut credibilitatea morală şi nu mai poate să formeze un nou guvern", a punctat el. Elek Levente a precizat că urmează să se decidă dacă parlamentarii USR se vor prezenta duminică în Parlament la citirea moţiunii de cenzură a PSD împotriva guvernului Grindeanu.

Răspunzând unei întrebări referitoare la posibile discuţii cu liderii PNL în ceea ce priveşte alegerile anticipate, Elek Levente a evitat să se pronunţe: "O să vedem cum vor decurge lucrurile". Pe de altă parte, Elek Levente a precizat că nu este încă stabilită "o dată exactă" a congresului USR, acesta urmând să aibă loc "undeva în luna septembrie". Referitor la situaţia lui Nicuşor Dan, Levente a precizat că acesta este prezent în calitate de invitat şi parlamentar la şedinţa Comitetului Politic, nemaifiind membru al USR. "Urmează să decidă dacă se va reînscrie sau nu în partidul nostru", a adăugat Levente. În context, întrebat despre referendumul pentru familie, Elek Levente a explicat că nu a fost luată încă o decizie.

"Dezbaterea de fapt este dacă vom avea un vot în Comitetul Politic sau vom aştepta referendumul. O să vedem dacă o să votăm sau dacă aşteptăm referendumul pentru a avea o consultare cât mai reprezentativă", a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray