2020-08-04 21:13

PPE a primit PNL și PMP. Liberalii sunt primiți la popularii europeni fără să fi divorțat de ALDE

 |  19:56
PPE a primit PNL și PMP. Liberalii sunt primiți la popularii europeni fără să fi divorțat de ALDE

Partidul Popular European (PPE) va coopta încă două formațiuni politice din România, PNL și PMP, după cum a anunțat vicepreședintele român al popularilor, Anca Boagiu (PDL). Dar liberalii ar putea avea o problemă în legătură cu afilierea la PPE deoarece Tribunalul București a respins modificările statutare adoptate la Congresul PNL din iunie 2014. Printre acestea era și desprinderea de la grupul ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa) din Parlamentul European. În consecință, e nevoie de judecarea recursului pe care aceștia îl fac la Curtea de Apel împotriva deciziei Tribunalului București pentru a oficializa despărțirea de ALDE.

Între timp, procedura de afiliere la PPE demarată după congresul din iunie de PNL a continuat, iar la Adunarea Politică a popularilor europeni care a avut loc joi s-a votat cooptarea partidului din România.

Cu aceeași ocazie a fost aprobată și intrarea în PPE a unei alte formațiuni politice din România, respectiv Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de Elena Udrea și constituit din inițiativa președintelui Traian Băsescu.

Boagiu: vocea unitară a dreptei în PPE

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, că Biroul Politic al PPE a luat decizia să coopteze PNL şi PMP în PPE. Oficializarea acestei hotărâri a avut loc în Adunarea Politică a Partidului Popular European care a avut loc joi după-amiaza.

„Unificarea dreptei româneşti, dorită şi iniţiată de mine şi de PDL în ţară, se oficializează astăzi şi la Bruxelles prin cooptarea în PPE a ultimelor două partide de centru-dreapta din România, PNL şi PMP. Decizia finală a fost luată miercuri seară, la Bruxelles, în şedinţa conducerii centrale a PPE - Biroul Politic. Această afiliere obligă partidele cooptate să aplice politica PPE, de opoziţie la practicile socialiste, în beneficiul cetăţenilor”, a declarat Boagiu.

Boagiu a mai spus că în ultimul an, în calitate de vicepreşedinte al PPE şi de prim-vicepreşedinte PDL, a depus eforturi pentru ca dreapta românească să aibă o voce unitară în Europa, iar demersurile sale s-au alăturat celorlalte care au condus la votul Adunării Politice a PPE în favoarea cooptării PNL și PMP. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz