2020-02-18 04:02

Preda: Ipochimenul Vâlcov habar n-are de nimic! BNR trebuie să fie independentă faţă de orice guvern

 |  12:01
Preda: Ipochimenul Vâlcov habar n-are de nimic! BNR trebuie să fie independentă faţă de orice guvern

Eurodeputatul Cristian Preda spune că Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, habar nu are de nimic, după ce acesta a spus că Mugur Isărescu ar trebui să se retragă de la BNR, iar noul guvernator să colaboreze cu Guvernul. Preda subliniază că BNR trebuie să fie independentă faţă de orice guvern.

„Vâlcov vrea să-l demită pe Isărescu, fiindcă guvernatorul nu colaborează cu Dăncilă. Ipochimenul n-are habar de nimic. BNR trebuie să fie independentă. Faţă de orice guvern”, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facobook.

Eurodeputatul susţine că Mugur Isărescu e un guvernator bun fiindcă nu a făcut jocul vreunui prim-ministru.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, spune că guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, trebuie să lase "pe alţii mai tineri să ducă mai departe".

"După o asemenea istorie haideţi să fim realişti! A depăşit pe Papa, a depăşit pe cine mai vreţi dumneavoastră. Trebuie totuşi, la un moment dat, să ne recunoaştem limitele şi să lăsăm şi pe alţii mai tineri să ducă mai departe", a afirmat, luni seară, la TVR, consilierul de stat Darius Vâlcov, referindu-se la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Întrebat care ar profilul unui şef al BNR, Vâlcov a spus că acesta "trebuie să fie extrem de bine pregătit pe actuala piaţă monetară şi financiară, cu relaţii foarte bune, care să colaboreze excelent cu Guvernul, cu celelalte autorităţi ale statului şi cineva care să-şi dorească numai binele populaţiei şi în niciun caz când vorbesc de să-şi dorească binele populaţiei nu mă refer la credite cu dobânzi duble sau triple faţă de restul Europei".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-26Parerea ta...

FLORIN CATU
26 Feb 2019

De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT? De doi ani de zile România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Europa. Mai Scump decât Grecia. Şi ce este şi mai ciudat, costurile de finanţare pentru Grecia scad în timp ce DOAR pentru România, din toată Europa, cresc. Acest lucru nu este întâmplător. Este metoda cea mai simplă de a transfera banii publici în conturile private ale lui Dragnea, Valcov şi restul găştii de infractori. Consilierul condamnat şi habarnistul de la finanţe spun că toate lucrurile merg perfect în Romania dar totuşi plătesc sume din ce în ce mai mari doar pe dobânzi. Ţări cu creştere economică mai mică plătesc o fracţiune din nivelul dobânzilor pe care îl plăteşte România. Cum să ajungi să te împrumuţi mai scump că Grecia? În 2018 costurile cu dobânzile au crescut cu 28%. Au tăiat de la investiţii, 20 de miliarde lei în 2017 şi 2018, dar au plătit pe dobânzi 23 miliarde lei. Cum să te lauzi cu cea mai mare creştere economică şi în acelaşi timp să plăteşti cele mai mari dobânzi? Este foarte clar pentru mine pe baza documentelor oficiale ca Dragnea şi gaşca lui de infractori transferă în afara României în conturile lor banii public prin dobânzi din ce în ce mai mari. Dobânzi umflate, peste piaţă. Băncile din România nu mai împrumută statul român de aproape doi ani. Au deja cam 23% din active obligaţiuni de stat. Nu mai au loc. Cei care cumpără prin intermediul băncilor sunt tot felul de fonduri cu sediile în Londra dar acţionari din Rusia, China şi alte off-shoruri din America Latină. !!! În opinia mea Dragnea şi gaşca lui fură banii public pentru conturile proprii prin plata dobânzilor nejustificat de mari, peste piaţă. Având în vedere documentele publice oficiale care prezintă o economie puternică şi stabilă, dobânzile sunt umflate de Valcov şi Teodorovici cu cel puţin 3 puncte procentuale.
FLORIN CATU
26 Feb 2019

Altfel spus, dobânzile pe care le plăteşte România sunt mai mari cu 3% decât ar trebui. Nu există nicio justificare economică având în vedere datele şi documentele oficiale. Aceste procente se duc direct în conturile personale al găştii de infractori. Vorbim de aproape 3 miliarde Euro în doi ani de zile. !!! Foarte simplu. Ministerul Finanţelor la ordinul lui Dragnea plăteşte dobânzi mult peste piaţă doar anumitor “investitori”. Tot ce este peste piaţă ajunge în conturile infractorilor care conduc ţara. Curtea de Conturi trebuie să intervină URGENT. Guvernul trebuie să explice de ce este de acord să plătească dobânzi aşa de mari când TOATE documentele oficiale arată că economia este puternică şi stabilă (minte CNSP?). Curtea de Conturi trebuie să ceară URGENT situaţia celor care cumpără obligaţiuni de stat la preţuri cu mult peste piaţă. Aici e simplu, să se uite la ţările cu creştere ecnomica similară cu România şi să vadă la cât se împrumută. Curtea de Conturi trebuie să vadă cum este posibil că România să plătească dobânzi mai mari decât Grecia. Totul este premeditat. Nimic nu este întâmplător. Iar în 2019, an electoral, sunt disperaţi. Deja au acceptat, selectiv, dobânzi mai mari. De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT? Nu trebuie să vă mai spun că aceasta conducerea a Curţii de Conturi nu va supravieţui 24 de ore în guvernarea liberală. Dacă tac, sunt părtaşi la jaf şi trebuie să răspundă
CRPR
26 Feb 2019

Flocin Partu, mananci rahat, ca e salcam.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine