2020-03-29 12:59

Preda a primit o geantă cu euro în faţă

 |  19:00
Preda a primit o geantă cu euro în faţă

PremierulEmil Boc a picat din nou în picioare după ce mai mulţi reprezentanţi ai PDLi-au cerut demisia. El a fost salvat de inundaţii, iar scandalul a fostînăbuşit de apariţia preşedintelui Traian Băsescu care a binevoit să se aratedupă zile de absenţă şi să se ducă printre sinistraţii inundaţiilor. Gardaveche a partidului s-a repliat şi acum cere ca derapaje gen Preda sau Voinescusă fie discutate serios în Biroul Permanent Naţional al partidului.

Dupăce deputatul Sever Voinescu a criticat Guvernul că a lăsat partidul fără“suflet şi minte”, iar europarlamentarul Cristian Preda a spus că Executivul nu se mai bucură nici deîncrederea propriului partid şi că dacă ar fi în locul lui Emil Boc ar fi dejaîn căutarea altui job, s-a aprins din nou scânteia nemulţumirii în interiorulPDL. Parlamentarii care erau deja nemulţumiţi că o parte din măsurile deausteritate au fost respinse de Curtea Constituţională au început să comentezepe la colţuri slaba activitate a Guvernului în legătură cu inundaţiile. Numaică imediat după declanşarea scandalului pe televiziuni a apărut informaţiapotrivit căreia Traian Băsescu s-a hotărât să iasă din bârlog după mai multezile de tăcere, şi să se ducă printre victimele inundaţiilor din Moldova. Toateprivirile opiniei publice s-au îndreptat atunci către preşedinte, iar scandaluldin PDL a trecut în plan secund pentru ca încet-încet să se stingă.

Olteans-a săturat de “şmecheri” precum Preda

Reacţiilecelor doi rebeli nu au rămas însă neobservate de lideri ai partidului care aude gând să pună în discuţie ieşirile lor din linia PDL în şedinţă a BirouluiPermanent Naţional. Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean este total nemulţumit dedeclaraţiile celor doi colegi ai săi. “La nivel de partid s-a luat hotărârea săacordăm Guvernului 60 de zile pentru a pune în aplicare măsurile luate şi estecazul să respectăm această hotărâre”, a declarat Oltean pentru “Puterea”. El aadăugat că luări de poziţie precum cele ale lui Cristian Preda trebuiediscutate foarte serios în interiorul partidului. “Cristian Preda, mai nou, vădcă uită cum a ajuns în partid. Băiatul acesta sare calul, uită că a intrat înPDL pe uşa din dos şi că de pe urma acestui partid a beneficiat de favoruri.Uită că ia o geantă de euro de la Parlamentul European pentru că l-a trimisacolo partidul. Sunt sătul de astfel de şmecheri”, a mai spus Oltean. El aadăugat că şi Sever Voinescu “mai sare calul”, dar nu se poate pune semnul egalîntre el şi Preda, pentru că “Voinescu munceşte pentru partid” din poziţia desecretar al Camerei Deputaţilor. Ioan Oltean a spus în urmă cu câteva zile căeste nemulţumit că remanierea guvernamentală nu a fost făcută, dar respectătermenul acordat Guvernului, de 60 de zile, pentru a demonstra că merită sau nusă rămână la Palatul Victoria. El a propus de asemenea încheierea pe şase lunia unui pact social de neagresiune între Guvern şi sindicate pentru caExecutivul să aibă liniştea necesară aplicării măsurilor pe care le-a luatpentru scoaterea ţării din criză, dar şi o colaborare cu opoziţia în acestsens. “Cred că o diplomaţie suplimentară din partea premierului faţă defactorii sociali în rezolvarea problematicii economice se impune cu necesitate.Îi cer premierului să manifeste mai multă dorinţă de a colabora cu opoziţia,dar şi cu sindicatele”, a încheiat Oltean. Preşedintele Organizaţiei de Femei aPDL, Sulfina Barbu, a precizat la rândulei pentru “Puterea” că “e un pic forţat” să vorbeşti acum de demisia Guvernului“până nu se liniştesc problemele legate de inundaţii”. “Eu sunt consecventă şispun că trebuie o analiză serioasă a activităţii Guvernului pentru că aceasta neinfluenţează ca partid. Această analiză nu trebuie făcută până la sfârşitul anului,ci până pe 15 septembrie. Trebuie să vedem exact dacă măsurile de austeritatesunt benefice, iar dacă analiza demonstrează că efectele nu sunt cele aşteptatede Guvern acesta trebuie să-şi dea demisia”, a mai spus Barbu. Ea a adăugat cădeocamdată Guvernul trebuie lăsat să-şi facă treaba “pe inundaţii” după care “săne ocupăm şi de partid”. Şi Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, a precizatcă nu este momentul ca declaraţii precum cele ale lui Cristian Preda să aparăacum, “în perioadă de criză”, iar cazul Preda o să fie discutat în BiroulPermanent Naţional la prima sa şedinţă.

Măruldiscordiei

EuroparlamentarulPDL Cristian Preda a afirmat la un post de radio că dacă ar fi pentru o clipăîn situaţia în care se află premierul Emil Boc ar pleca din fruntea Guvernului.“Este un gest firesc pentru că este evidentă erodarea mai mult decâtsemnificativă şi atunci trebuie să tragi concluzia la un moment dat. Nu trebuiesă te agăţi de scaun, asta e idea”, a comentat el. Întrebat dacă îi ceredemisia premierului , el a replicat: “Nu-i cer nimic. M-a pus un jurnalist sămă identific cu această postură în care sunt departe de a fi eu însumi. Şi amrăspuns ce v-am spus. Nu fac recomandări premierilor în funcţie. Are consilieriacolo şi pot să îi spună”. Preda a povestit apoi că la una din întâlnirile dela Snagov, dintre miniştri, doar Elena Udrea a răspuns criticilor venite dininteriorul partidului, iar restul i-au invitat pe pedelişti la un sandviş. El aimputatminiştrilorPDLcă nu comunică cu propriulpartid,iar întâlnirile pe care Emil Boc le-a organizat cu parlamentariiau fost doar “sub această presiune a moţiunii de cenzură”. “Dar acesta e ungest care trebuie făcut firesc şi o viaţă politică organizată presupuneasemenea instanţe. Eşti la Guvern, în poziţia de partid de guvernământ şi ai şipremierul, şi atunci organizezi întâlniri cu aleşii tăi, inclusiv cu aleşiilocali. Asta e peste tot în lume şi nu trebuie să facem un efort suplimentar deimaginaţie şi să facem altceva”, a mai arătat europarlamentarul. Deputatul SeverVoinescu a spus şi el că partidul a devenit subordonat priorităţilor guvernării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine