2020-07-04 16:14

Predoiu îi dă mână liberă Laurei Codruța Kovesi, care va lucra cu procurori DNA la Parchetul European

 |  22:20
Predoiu îi dă mână liberă Laurei Codruța Kovesi, care va lucra cu procurori DNA la Parchetul European

Un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției prevede înființarea, în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a unei structuri care să sprijine Parchetul European (EPPO).

Acesta din urmă este condus de Laura Codruța Kovesi, fostă șefă a DNA. Structura din cadrul DNA ar urma să funcționeze cu cel mult 10 posturi. Kovesi își va alege în acest fel procurorii pe care îi va alege să facă parte din EPPO, spune ministrul Justiției Cătălin Predoiu. „Prin proiect se propune înființarea în cadrul DNA a Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegați în Romania, compusă din personal auxiliar de specialitate condus de un grefier-șef, care să funcționeze cu un număr maxim de 10 posturi. Se prevede că DNA va asigura personalul suport pentru activitatea zilnică a procurorilor europeni delegați. Potrivit Regulamentului, toate autoritățile naționale sunt obligate să asigure sprijin Parchetului European, însă tipul de sprijin diferă, fiind unul cu caracter permanent – prin intermediul Structurii de sprijin, respectiv unul cu caracter punctual, în funcţie de nevoile concrete în cadrul unui dosar, în ceea ce priveşte toate celelalte autorităţi. Numărul maxim de posturi va putea fi suplimentat, ulterior, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de nevoile concrete în desfășurarea activității procurorilor europeni delegați în România”, potrivit unui comunicat de presă.

Predoiu spune că: „Regulamentul EPPO nu conține referiri la modul în care ar trebui organizată activitatea de asistență și sprijin pentru Parchetul European din partea autorităților statelor ce participă la cooperarea consolidată, lăsând, prin urmare, în sarcina statelor membre să se organizeze, cum apreciază, prin raportare la specificul sistemelor lor de drept”. Laura Codruța Kovesi a fost numită șefă a Parchetului European în anul 2019 după mai multe discuții contradictorii și după retragerea procurorului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-14Parerea ta...

ADEVARAT
14 Mai 2020

Achizitiile din pandemie , trebuiesc verificate
CONSTANTIN
15 Mai 2020

Nu doar din perioada pandemiei!! Kovesi cunoaste prea bine situatia si ""ëroi" din Romania.Sa nu lase dosarele sa ""inbatraneasca"",sa fie mai rapida in actiun sa repuna dreptatea si justitia pe locul meritat!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz