2019-12-09 19:48

Predoiu: PSD sabotează justiţia. Liberalii sunt optimişti privind moțiunea de cenzură

 |  18:44
Predoiu: PSD sabotează justiţia. Liberalii sunt optimişti privind moțiunea de cenzură

Daniel Măgureanu

Anunţată pentru începutul lunii iunie, depunerea moţiunii de cenzură pe tema votului prin corespondență este tratată cu multă încredere de prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu şi de colegii săi. Demersul la care liberalii cred că erau obligați „nu numai față de Diaspora, ci față de toți cetățenii români”, are nevoie însă de susţinerea parlamentarilor UDMR pentru a fi aprobat.

„Dacă n-aș fi optimist, n-aș ieși ziua din casă. Da, suntem optimiști și mai mult decât atât, nu poți să te bazezi doar pe un optimism subiectiv. Vă asigur că lucrăm în fiecare zi, colegii din Parlament în primul rând, copreședinții PNL, liderii de grup parlamentar PNL lucrează zilnic, pentru ca această moțiune să treacă”, a răspuns Predoiu la RFI. Liberalul a explicat că s-a stabilit şi o strategie prin care se va încerca atragerea cât mai multor parlamentari UDMR care să susțină moțiunea. „Prin argumente, explicând nu numai textul moțiunii, ci și ceea ce se întâmplă după ce o astfel de moțiune poate să treacă, explicând programul de guvernare, obiectivele sale”, a precizat Predoiu despre felul în care liberalii vor încerca să-i influenţeze decisiv pe cei de la UDMR.

 „Guvernul nu este al unui partid sau al unor partide, Guvernul aparține cetățenilor, statul aparține cetățenilor și ei trebuie respectați. Asta vrem să spunem prin această moțiune”, a mai precizat Predoiu.

Legalizarea furtului din banul public

Prim-vicepreședintele PNL susține că modificările la Codul Penal cu privire la dezincriminarea conflictului de interese trebuiau respinse marți de Comisia juridică a Camerei Deputaților și solicită PSD să „oprească seria de inițiative legislative prin care încearcă să distrugă mecanismele legislative sau instituționale anticorupție”. „Proiectul de modificare a Codului Penal prin care PSD încearcă dezincriminarea conflictului de interese este o tentativă de legalizare a furtului din bani publici, adică din buzunarul fiecăruia dintre noi”, a declarat Predoiu.

Liderul liberal a mai punctat că, potrivit DNA, inițiativa PSD ar putea afecta „în mod serios” activitatea de combatere a corupției la nivel înalt.

„Conflictul de interese este infracțiune în orice sistem penal modern și apare atunci când un funcționar public, în exercitarea atribuțiilor oficiale, ia decizii prin care el, personal, familia sau parteneri de afaceri au beneficii patrimoniale. Pe scurt, conflict de interese este atunci când politicienii își folosesc funcția publică să fure bani din bugetul de stat pentru ei, rudele lor sau prietenii de afaceri”, a explicat Predoiu. Totodată, acesta a subliniat că amânarea în Comisia juridică a Camerei Deputaților a discuției privind dezincriminarea conflictului de interese nu este o rezolvare. 

Potrivit lui Predoiu, social-democraţii sunt animaţi de interese obscure: „Cum însă singura responsabilitate a mafiei este hoția, e sigur că PSD va continua pe același drum”, a mai declarat liderul liberal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray