2019-07-16 07:10

Prefectul Capitalei, despre intervenția jandarmilor din 10 AUGUST: „Eu nu am EMIS niciun ORDIN!”. Care spune că a fost rolul său

 |  12:05
Prefectul Capitalei, despre intervenția jandarmilor din 10 AUGUST: „Eu nu am EMIS niciun ORDIN!”. Care spune că a fost rolul său

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, marţi, la audierea din Comisia de apărare din Senat, că este o diferenţă mare între a aproba, la cererea Jandarmeriei, o intervenţie şi a o dispune, în scris, iar în cazul violenţelor din 10 august s-a creat o confuzie. "Eu nu am emis niciun ordin. Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie!", a subliniat Cliseru, menţionând că i s-a solicitat acest lucru fără a primi explicaţii, informează News.ro.

"Este o diferenţă foarte mare între a aproba la cererea Jandarmeriei o intervenţie şi a dispune o intervenţie în scris. Eu nu am emis niciun ordin!", a afirmat Speranţa Cliseru, la audierea în Comisia de apărare din Senat.

Ea a spus că aşa s-ar putea explica acea "confuzie" a ministerului, conform căreia ea a emis un ordin.

"Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie. În legătură cu ce cine şi ce argumente - nu au fost decât solicitări de a semna, nu mi s-a spus de ce, nu am avut aceste discuţii. Nu există... nu a acţionat cineva să mă convingă, au fost anumite solicitări pe parcursul... nu cred că pot să fiu considerată eu că am intrat într-un joc, eu mi-am făcut datoria, eu am fost învestită de primul ministru să apăr şi să respect legislaţia, Constituţia, ordinea publică, deci eu îmi respect absolut atribuţiile pentru care ocup această funcţie şi vă spun că nu am participat şi nu voi participa niciodată la niciun fel de jocuri politice sau de altă natură. Spun întodeauna adevărul pentru că nu mă bazez pe sprijinul nimănui", a afirmat Speranţa Cliseru, la audierea în Comisia de apărare din Senat.

Întrebată ulterior de jurnalişti dacă au fost depăşiri ale atribuţiilor de serviciu, Cliseru a spus că nu poate aprecia: "Eu mi-am făcut treaba mea, nu eu apreciez. Nu mă puneţi pe mine să fac aprecieri cu privire la colegii mei. Bănuiesc că fiecare, şi Jandarmeria a acţionat în baza reulamentelor, procedurilor dumnealor şi a legii, eu la fel..."

De asemenea, întrebată dacă în opinia sa a fost modificată ora în jurnalul intervenţiei: "Eu nu am văzut documentele după ce au plecat din faţa mea, deci nu pot să vă spun ce s-a modificat, dacă s-a modificat. Nu ştiu dacă unii mint, alţii probabil că au vrut să schimbe adevărul şi alţii au fost dezinformaţi. În tot lanţul acesta sunt şi oameni nevinovaţi care au luat de bun ce le-au spus alţii, nu cred că toată lumea este într-un complot aşa...".

Ea a mai spus, în faţa jurnaliştilor, că a aprobat ordinul bazându-se pe situaţia care era la ora aceea în desfăşurare. "Situaţie este prezentată că eu nu m-am dus pe stradă să constat cu ochii mei, că nu aveam cum să fac lucrul acesta. Eu nu consider că am fost minţită, până când nu se face dovada că am fost minţită. Când sunt acte semnate de persoane din mai multe instituţii se bazează pe încrederea între instituţii", a spus ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-25Parerea ta...

ANONIM
25 Sep 2018

TE PIS PE EA . UITE CE SCREZOFENICI DIN NASTERE , NE CONDUCE . HANDICAPATI MINTALI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray