2020-07-07 12:40

Premieră. Ion Iliescu debutează ca actor pe marele ecran

 |  19:42
Premieră. Ion Iliescu debutează ca actor pe marele ecran

Fostul şef alstatului, Ion Iliescu, joacă în filmul românesc “Medalia de Onoare”. Româniivor avea ocazia să-l vadă pe Ion Iliescu, preţ de 2 minute, pe marele ecran. Înrolul distribuit se joacă pe sine în anii ’90, când era preşedintele României. Secvenţadin film, în care Ion Iliescu îl decorează pe Ion, un pensionar, fost ostaş pefront în al Doilea Război Mondial, este cât se poate de reală. Filmată chiar laPalatul Cotroceni, în Sala Unirii, Imnul României şi preşedintele Ion Iliescuîn persoană oferă veridicitate scenei.

Filmul “Medalia deonoare” este o comedie neagră despre Ion, interpretat de Victor Rebengiuc, unpensionar din România anilor ’90, care primeşte o distincţie pentru faptelesale de vitejie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Personajulprincipal primeşte accidental, într-o zi, o medalie de onoare pentru faptelesale eroice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, vremuri pe carebătrânul abia şi le mai aminteşte. Odată primită, medalia îl face pe Ion să îşireexamineze întreaga viaţă – se gândeşte acum că poate nu a fost un învins.Poate că viaţa sa înseamnă, de fapt, mai mult. Pentru doar câteva momente,medalia îl face să se simtă apreciat de cei din jurul lui. Din păcate, pentrudoar câteva momente, Ion este un om împlinit. “Medalia de Onoare”, regizat deCălin Peter Netzer a participat la numeroase festivaluri de film din întreagalume, a obţinut numeroase premii pentru „un amestec – simplu, în aparenţă – depolitică, tragism şi umor, cu o urmă de căldură şi umanitate”.

Premiera de gală afilmului “Medalia de Onoare”, în regia lui Călin Peter Netzer va avea loc pe 12noiembrie, de la ora 20.00, la cinematograful Studio din Capitală. Lungmetrajulreprezintă debutul în actorie al fostului preşedinte al României, Ion Iliescu,care va fi prezent la proiectia de gală, alături de Victor Rebengiuc, RaduBeligan, Ion Lucian şi Mimi Brănescu.

Traileroficial “Medalia de Onoare”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz