2020-07-08 17:43

Premierul Cioloș pleacă în Vietnam, într-o vizită oficială de patru zile

 |  14:50
Premierul Cioloș pleacă în Vietnam, într-o vizită oficială de patru zile

Premierul Dacian Cioloș efectuează o vizită oficială în R.S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie, la invitația omologului său, Nguyen Xuan Phuc.

Vizita "se subsumează strategiei Guvernului român de consolidare a cooperării pe baze pragmatice cu statele de pe alte continente, în particular din Asia", transmite Guvernul. Sursa citată arată că vizita oficială la Hanoi reprezintă prima întâlnire la nivel de prim-ministru între cele doua țări după 21 de ani.

"Obiectivele principale ale vizitei sunt, pe de o parte, reluarea contactelor la nivel politic cu statele asiatice, R.S. Vietnam fiind un partener important al României în Asia de Sud-Est și, pe de altă parte, recuperarea piețelor tradiționale pentru exportatorii români, alături de încurajarea investițiilor în țara noastră", anunță Guvernul.

Programul vizitei include convorbiri cu omologul vietnamez și întrevederi cu președintele vietnamez Tran Dai Quang, cu secretarul general Nguyen Phu Trong și cu președinta Adunării Naționale, Nguyen Thi Kim Ngan.

Șeful guvernului român va deschide un forum de afaceri româno-vietnamez, organizat în colaborare cu Camerele de comerț și industrie din cele două țări. Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor proiecte de interes comun și eventuale colaborări pe alte piețe, fie europene, fie asiatice.

În timpul vizitei, este prevăzută semnarea a două programe de cooperare în domeniile educației și culturii, în vederea facilitării și dezvoltării relațiilor la nivel social, precum și a mai bunei cunoașteri reciproce.

"În cadrul convorbirilor, vor fi trecute în revistă stadiul actual și de perspectivă al relațiilor româno-vietnameze, cu accent pe modalitățile de dinamizare și diversificare a cooperării dintre cele două țări. De asemenea, întrevederile vor oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii pe subiecte de actualitate din plan internațional și regional", mai informează Guvernul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz