2020-02-18 03:24

Premierul Dăncilă anunță VIZITA vicepreședintelui SUA, Mike Pence în România

 |  22:35
Premierul Dăncilă anunță VIZITA vicepreședintelui SUA, Mike Pence în România

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut joi o convorbire telefonică cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence. Discuţia a vizat evoluţia pozitivă a Parteneriatului strategic dintre cele două state, dar şi subiecte de actualitate din agenda internaţională.

”Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi, 28 februarie 2019, o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală excelentă şi pentru evoluţiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulţumiri vicepreşedintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar şi în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluţiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanţa dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanţa acordată de Guvernul României consolidării relaţiei transatlantice, obiectiv urmărit constant de ţara noastră. De asemenea, în discuţie au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internaţională. În vederea aprofundării relaţiei bilaterale şi a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitaţia vicepreşedintelui SUA de a vizita ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la rândul său, vicepreşedintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relaţiei cu SUA, remarcând contribuţiile semnificative ale României în plan bilateral şi multilateral.

”Totodată, înaltul oficial american a evidenţiat importanţa acordată de Administraţia SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. De asemenea, a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”, se mai arată în comunicatul Executivului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine