2020-02-29 03:25

Premierul Dăncilă cere SESIUNE extraordinară a Parlamentului pentru Legea 112

 |  15:56
Premierul Dăncilă cere SESIUNE extraordinară a Parlamentului pentru Legea 112

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că a fost elaborat un proiect de OUG privind îmbunătățirea serviciului 112, acesta intrând deja pe circuitul de avizare. Însă pentru a putea fi aprobat actul normativ de Guvern, Parlamentul trebuie să convoace o sesiune extraordinară, acum fiind în vacanță.

Viorica Dăncilă a spus că va cere Parlamentului o ședință extraordinară. "Îmi doresc adoptarea cât mai rapidă a acestui act normativ și voi solicita conducerii Parlamentului convocarea unei ședințe extraordinare pentru ca aceste măsuri să fie transpuse în legislație", a spus Dăncilă.

Reamintim că miercuri, Raed Arafat, cel care a condus un comitet de criză, înființat la cererea premierului, după tragedia de la Caracal, a anunțat că este pregătit un proiect de OUG privuind implementarea sistemului de localizare rapidă AML (Advanced Mobile Location). Arafat a prezentat cele 14 soluții identificate, între cele al căror termen de îndeplinire este de maximum un an fiind și cea referitoare la cartelele prepay, care nu mai pot fi vândute decât după colectarea de către operatorii de telefonie mobilă a datelor de identificare. Datele vor fi furnizate însă doar în cazul în care se apelează la 112. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-08

In legatura cu acest articol...

Consiliul FISCAL critică dur proiectul de RECTIFICARE bugetară: „Ținta de DEFICIT ar putea fi depășită, ajungând la 3,4% - 3,7% la sfârșitul anului!”

Primarii orașelor, nemulțumiți de RECTIFICAREA bugetară, îi cer lui DĂNCILĂ să își asume public „falimentul previzibil” al localităților

Iohannis: Instituţiile statului au obligaţia de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine