2020-06-01 17:16

Premierul DĂNCILĂ cere socoteală Comisiei EUROPENE: „În Rapoartele MCV nu am văzut nimic despre protocoalele secrete…”

 |  11:00
Premierul DĂNCILĂ cere socoteală Comisiei EUROPENE: „În Rapoartele MCV nu am văzut nimic despre protocoalele secrete…”

Premierul Viorica Dăncilă a cerut Comisiei Europene, miercuri, în plenul PE, să dea socoteală de ce în rapoartele MCV nu s-a scris despre protocoale şi încălcarea drepturilor omului în România. Ea a susţinut că ”milioane de români” s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete şi că există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe, sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine de la ei mărturii mincinoase, informează News.ro

”Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru poporul român. Pentru cine vrem să construim un sistem de justiţie viabil în România: pentru MCV, pentru politicieni? Nu, vrem să facem o justiţie independentă pentru cetăţeni. De la cetăţeni trebuie să înceapă orice discuţie”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că este legitim să ne întrebăm în ce fel MCV a apărat cetăţenii români de încălcările drepturilor lor. Ea a menţionat că în rapoartele MCV s-a vorbit despre instituţii, despre CSM, dar nu despre încălcarea drepturilor omului şi protocoalele dintre serviciile secrete şi instituţiile din justiţie.

”Milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete. Există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine mărturii mincinoase”, a susţinut premierul Viorica Dăncilă.

”MCV şi-a ratat menirea pentru care a fost creat”, a clamat ea, întrebând cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele şi cine ”a omis din neglijenţă sau rea credinţă” aceste situaţii.

"În Rapoartele MCV (...) nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii şi instituţiile de justiţie", a afirmat Dăncilă.

”Dacă suntem cinstiţi, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem”, a adăugat Dăncilă.

Ea a susţinut că, prin ”dosare contrafăcute”, au fost înlăturaţi din funcţie un judecător CCR, 4 judecători ÎCCJ, un procuror general și un şef de parchet superior.

”Toţi au fost achitaţi, dar ei au fost înlăturaţi. Noile legi ale justiţiei le redau magistraţilor independenţa. Independenţa e totală, nicidecum restrânsă şi vă asigur că avem bună credinţă şi vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia”, a mai spus ea, precizând că, după ce a prezentat acestea ”abuzuri” în plenul PE nimeni nu mai poate spune că nu le cunoaşte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03Parerea ta...

RAID
03 Oct 2018

cat poata sa minta proasta asta de dancila sluga infractorului periculos dragnea liviu.astia traiesc pe alta lume.grupul organizat infractional psd alde ameninta in nebunia lor pe toata lumea:romani,ue,presedinte,procurori,judecatori.astia care nu au curaj sa iasa pe strada ca-i omoara lumea.sa vedem cum vor avea curajul sa mai ceara voturi la alegerile care urmeaza .nu mai scapa lumea de mutantii astia .
AFIA PSD.
03 Oct 2018

Intr-un sondaj facut chiar de propagandistul psd pieleanu s-a aratat ca marea majoritate a romanilor cinstiti si onesti SUNT DE ACORD CU PROTOCOALELE PRIN CARE INSTITUTIILE STATULUI COLABOREAZA LA PRINDEREA INFRACTORILOR SI BORFASILOR. PSD ESTE CEL MAI CORUPT PARTID DIN UE , AVIND CEI MAI MULTI ARESTATI SI CONDAMNATI MEMBRII CU CARNET ROSU SPURCAT. ANALFABETA S-A FACUT EA DE RÂS INCA O DATA. CEI DIN UE STIU CA IN SPATELE EI ESTE PARANOICUL draKnea SI O GASCA DE PENALI CARE VOR SA SE SALVEZE DE PUSCARIE. ORICE IESIRE PUBLICA A ANALFABETEI NU MAI E DE RAS , E DE PLÂNS.
NEGRO
03 Oct 2018

Este primul pas spre expulzare din lumea civilizata. Niste talhari si niste prosti vor cu tot dinadinsul acest lucru. Ii desfidem! Nu ne intereeaza regionalizarea teleormaneana a nepotului colonelului Dragnea venit pe tancurile sovietice sa ne scoata pentru totdeauna din Europa. Sa anulam aceste ciocniri cu lumea civilizata prin alegeri anticipate. Urmasii fostilor PCR-isti (aripa agenturii KGB) nu sunt capabili sa ne duca spre civilizatie. Ei si-au descoperit o alta agenda, desi unii conducatori ai PSD au pledat odata pentru Europa. Singura solutie: alegeri anticipate! Jos PSD + limbricul ALDE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine