2019-07-18 01:40

Premierul Dăncilă, DEZAMĂGITĂ de Raportul MCV: ”E greu de înțeles punerea la ZID”

 |  18:20
Premierul Dăncilă, DEZAMĂGITĂ de Raportul MCV: ”E greu de înțeles punerea la ZID”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că este dezamăgită de concluziile raportului MCV și a amintit de asemenea, de rezoluția de marți din Parlamentul European, menționând că votul europarlamentrilor este „expresia unor interese electorale politice”.

„Săptămâna viitoare vom primi vizita președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, vom discuta despre aspecte de interes despre viitorul UE și buna gestionare a unor dosare importante: mă refer aici la cadrul financiar multianual, Brexit, viitorul UE post-Brexit și evoluția politicii de securitate”, informează prim-ministrul României.

„Avem capacitatea să dovedim partenerilor europeni că România este un stat membru echilibrat și responsabil, determinat să contribuie la viitorul UE, indiferent de abordările pur politice într-un moment sau altul. Votul de marți din Parlamentul Europea este un asemenea moment. Și vă asigur că nu ne va abate de la obiectivele noastre. Consider rezoluția Parlamentului European expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene în condițiile în care sunt multe puncte. Votul nu a fost despre România sau despre dreptate. 

Este greu de înțeles punerea la zid a Jandarmeriei României pentru modul de intervenție identic cu cel a forțelor de ordine al altor state membre. Cel mai greu de explicat este votul unor europarlamentari români împotriva României”, declară Viorica Dăncilă.

„Rezoluția se refereă la România, nu a fost împotriva Guvernului”, precizează premierul.

„Nu s-a pus niciodată problema apartenenței noastre la UE. Sunt dezamagită de concluziile MCV, în condițiile în care România a dovedit că este un partener loial al UE. Guvernul României a fost în permanență în contact cu experții Comisiei Europene și a oferit de fiecare dată clarificări, cât și argumente. Din păcate acestea au fost ignorate.

Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare prin care se cere să ignorăm reguli constituționale  și să acceptăm ceea ce un alt stat membru nu ar accepta”, menționează liderul Executivului.

Parlamentul European a votat marți adoptarea unei rezoluții cu privire la statul de drept din România. Tot marți, Comisia Europeană a publicat raportul MCV în care țara noastră este criticată din cauza evenimentelor recente din justiția românească. CE a transmis, de asemenea, opt recomandări suplimentare pentru România, în raportul MCV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-15Parerea ta...

ANONIM
15 Noi 2018

Doamna Dancila ,din moment ce niste hoti (din pacate sef de stat) au si probleme de normalitate intelectuala va sugerez sa nu i bagati in seama Mai devreme sau mai tarziu totul va iesi la iveala iar hotii cu 17 de dosare penale vor plati si pentru tradare de tara
ANONIM
15 Noi 2018

Punerea la zid este din partea unui homalau paltonoi bolnav
ANONIM
15 Noi 2018

Tradatorii de tara hotii lui iohanus
ANONIM
15 Noi 2018

E PUTIN SPUS . A PUS-O DE MULT BANDITU DE TELEORMAN LA PERETE SI LUATA LA TOATE APARATELE . DACA DESFACE CORSETU , SE PRAVALESC MAI MULTE RINDURI DE SUNCI
ANONIM
15 Noi 2018

E PUTIN SPUS . A PUS-O DE MULT BANDITU DE TELEORMAN LA PERETE SI LUATA LA TOATE APARATELE . DACA DESFACE CORSETU , SE PRAVALESC MAI MULTE RINDURI DE SUNCI
ANONIM
16 Noi 2018

Ce face daca nu mai este , sau il aresteaza pe mafiotul sef ? O viata a fost lucrator cu gura la partid si Dragnea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray