2019-07-20 06:55

Premierul Dăncilă: ”Economia românească e TIGRUL Europei. Inflația e treaba BNR”

 |  17:41
Premierul Dăncilă: ”Economia românească e TIGRUL Europei. Inflația e treaba BNR”

Guvernul nu este responsabil de evoluţiile inflaţiei, aceasta fiind în "grija şi răspunderea" Băncii Naţionale a României, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului.

"De ce minţiţi oamenii când le spuneţi că fiecare lună a crescut preţurile cu 5,4%? Ştiţi bine că nu e aşa! Chiar dacă preţurile ar scădea constant de la lună la lună, prin raportarea la anul trecut inflaţia s-ar menţine la nivel aparent mai ridicat faţă de anul trecut. În mod real, faţă de luna decembrie 2017, până în prezent preţurile au crescut cu doar 2,4%, adică mai puţin de jumătate din cât raportaţi sus şi tare dvs. Mai mult, inflaţia medie în ultimele 12 luni, calculată după metodologia Eurostat, a fost în România de 2,6%, iar această inflaţie s-a resimţit în majoritatea statelor europene. (...) Nu Guvernul este cel care e responsabil de evoluţiile inflaţiei. Ştiţi bine că aceasta este în grija şi răspunderea Băncii Naţionale a României, care, de altfel, a şi admis, în mod oficial, că inflaţia despre care discutăm nu a fost generată de politicile guvernamentale", a declarat Dăncilă, la dezbaterea moţiunii de cenzură 'Demiterea Guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgenţă naţională!', semnată de PNL, USR şi PMP.Ea adăugat că în acest moment dobânda ROBOR este puţin peste 3%, cu mult mai mică faţă de anul 2009, când a fost de aproape trei ori mai mare, respectiv de 10,65%.Viorica Dăncilă a precizat că o altă dezinformare din cuprinsul moţiunii se referă la "aşa-zisele evoluţii negative" din economia românească, insinuarea că veniturile ar fi scăzut în raport cu creşterea economică."Vorbiţi ironic de faptul că economia românească este tigrul Europei. Eu spun că da, în această guvernare, România a devenit tigrul economic al Uniunii Europene. Am înregistrat o creştere a Produsului Intern Brut cu 55 de miliarde de euro. România a înregistrat cea mai mare creştere economică din ultimii zece ani, fiind totodată şi cea mai mare creştere din Europa, cu o rată de 2,8 ori mai mare decât media europeană. Asta înseamnă că am redus decalajele noastre faţă de Europa, asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Eurostat a confirmat chiar săptămâna aceasta că PIB-ul pe locuitor la paritatea puterii de cumpărare a crescut de la 58% la 63% din media Uniunii Europene, fiind cea mai mare creştere dintre ţările UE 28", a completat Dăncilă, transmite Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27

In legatura cu acest articol...

Cum și-a BĂTUT JOC Băsescu de Guvernul Dăncilă în plen

Kelemen Hunor a făcut anunţul! UDMR NU va vota moţiunea de CENZURĂ la adresa Guvernului Dăncilă

Moţiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului Dăncilă, VOTATĂ în Parlament. CALCULE POSIBILE
Parerea ta...

ANONIM
27 Iun 2018

Inculta aceasta se exprima jalnic si nici nu pare sa aiba importanta. Economia noastra e un tigru. Bun. Pe cand te duci intro tara cu bananieri sa stai intr-unul. Cf limbajului. Inteleg ca voi pesedea-ua nu respectati acest popor, insa nici sa ne vb ca la negri analfabeti....Duduia aceasta isi sapa groapa cu balbele-i istorice. Nu am mai vazur atata lipsa de decenta la un om in haina statului. Ce ar face daca nu ar fi bariera lingvistica ce - in cazul ei - se constituie intr-un mare avantaj, ca la nimea in lume, in rest. E unicat si capodopera lui Dragnea. 'O sa ramana celebru dragnea ca a pus gafeuza-coafeza pe postul suprem in guvern. O ... aparitie, o fantoma de PM. Curat caraghios. Dragnea asta treb sa plece, a frizat dincolo de limite ridicolul si neputinta unui penal... nu e decat o cacialma, o sandrama guvernarea lui dragnea. Nu a respectat nimic din ce a promis, e in intarziere cu orice inafara de ce il intereseaza pe el si familia lui. Deja e ultra gretos.
CAMELIAN PROPINATIU
27 Iun 2018

Iluzii. Până acum coaliţia PSD ALDE UDMR a trăit din politicile economice competente ale guvernului Cioloş. Trebuie mai mulţi experţi în aparatul guvernamental, nu numiri politice.
LEVST.
27 Iun 2018

este destul de probabil ca in Romania nu exista nici-un gunoi mai rasarit, care sa nu aiba lingatorii sai, de koor...
LEVST.
28 Iun 2018

aiureli, Romania s-a dedulcit la "crestere economica" , bazata pe consum marit, si acela bazat pe imprumuturi externe, nicidecum pe productii mari si de calitate, ca sa fie f. profitabil, exportate... Asa ca bula de sapun se va sparge curand, mai ales ca Ro. doar ce a mai imprumutat inca 400 milioane euro,bani care vor fi returnati printr-o smecherie ieftina, salariile cresc, insa puterea de cumparare scade( prin inflatie, dobanzi marite, etc.), asa ca masele sunt cele care vor plati si acest imprumut( stranganduli-se cureaua!), din care mare parte , va intra in buzunarele camarilelor...
JE_LEU
28 Iun 2018

Un singur tigru mai e in lumea asta ,sarind peste cei din tara ....in Malaezia si se numeste `Sandokan, tigrul Malaeziei` ! V-as sugera sa luati legatura cu el mai ales ca pe la colturi se vorbeste de `Intoarcerea lui Sandokan` . Eu zic ca, macar de data asta, ar trebui primit cum se cuvine !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray