2019-08-22 10:23

Premierul Dăncilă, ÎNTÂLNIRE de ultimă oră cu Ambasadorul SUA. Ce au DISCUTAT

 |  20:34
Premierul Dăncilă, ÎNTÂLNIRE de ultimă oră cu Ambasadorul SUA. Ce au DISCUTAT

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, luni, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, șeful Guvernului de la București dând asigurări în legătură cu angajamentul ferm pentru aprofundarea relației bilaterale.

„Cu ocazia întrevederii, premierul român şi ambasadorul SUA au remarcat menţinerea şi aprofundarea dinamicii pozitive a Parteneriatului Strategic bilateral. Totodată, a fost evidenţiată importanţa dialogului bilateral la nivel înalt, mai ales în contextul convorbirii recente între prim-ministrul României şi vicepreşedintele SUA. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv şi al său personal pentru extinderea şi aprofundarea în continuare a cooperării România-SUA”, precizează Guvernul într-un comunicat.

Conform sursei citate, Viorica Dăncilă a reiterat „susţinerea fermă de către ţara noastră a unei relaţii transatlantice robuste, ca premisă esenţială pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii”.

În context, Dăncilă a subliniat oportunitatea reprezentată de exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pentru promovarea unei agende pozitive în relaţia transatlantică, bazată pe dialog şi consens.

„Cele două părţi au subliniat importanţa colaborării România-SUA în planul securităţii, cu anvergură regională. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidenţiat contribuţia României la efortul aliat de repartizare echilibrată a costurilor în domeniul apărării, prin menţinerea unui nivel crescut al alocărilor bugetare în acest scop pentru anul 2019 şi continuarea programului de înzestrare a Forţelor Armate române”, se mai arată în comunicat.

Ambasadorul Hans Klemm a apreciat acţiunile desfăşurate sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene care vizează combaterea antisemitismului şi păstrarea memoriei Holocaustului, mulţumind prim-ministrului Viorica Dăncilă pentru evenimentul organizat la Bruxelles, în 7 februarie, şi pentru pregătirea conferinţei de la Bucureşti, din această săptămână.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-11Parerea ta...

ANONIM
12 Mar 2019

Alasat o mai moale cu justitia S a lamurit si el !Nazistii se zbat sa subjuge libertatea justitiei lui CHIORUL BASESCU
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray