2020-02-19 11:55

Premierul Dăncilă, interviu SURPRINZĂTOR în presa internațională: ”România NU ARE VOIE să facă ce fac alte state”

 |  19:09
Premierul Dăncilă, interviu SURPRINZĂTOR în presa internațională: ”România NU ARE VOIE să facă ce fac alte state”

Premierul Viorica Dăncilă a acuzat, într-un interviu acordat Politico, guvernele Uniunii Europene de standarde duble pentru că au criticat România din cauza corupţiei şi a intervenţiei jandarmilor la protestele antiguvernamentale din 10 august 2018.

Dăncilă a precizat că problema corupţiei este prezentă şi în Europa de Vest şi a arătat că nu a existat o indignare a liderilor UE atunci când au existat ciocniri între forţele de ordine franceze şi „vestele galbene“.

„România nu are voie să facă ce fac alte state”, a spus Dăncilă, potrivit News.ro.

„Am văzut ce s-a întâmplat cu «vestele galbene» în Franţa”, a spus ea, făcând referire la protestele de stradă faţă de politicile preşedintelui francez Emmanuel Macron care au dus la violenţe. „Nimeni nu a avut nicio reacţie. Este un standard dublu. Nu am văzut pe nimeni să vină în Parlamentul European şi să spună «Ne dorim o rezoluţie privind Franţa»”.

Dăncilă a criticat şi comparaţiile între guvernul României şi cele din Ungaria şi Polonia, ţări vizate de proceduri de infringement din partea Uniunii Europene pentru că încalcă valorile fundamentale ale blocului european. Aceste comparaţii au fost făcute de Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European.

„Dacă el consideră că îşi poate face campanie în detrimentul României şi să acuze un stat ca România, nu cred că aceasta este o cale constructivă de a lucra”, a precizat premierul.

De asemenea, ea consideră nedrept faptul că doar România şi Bulgaria sunt vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind justiţia al Comisiei Europene.

„Acest mecanism, se spune, ar ajuta România şi Bulgaria. Vorbeşte despre corupţie. Dar am văzut acte mari de corupţie în Olanda, în Franţa, Germania. Nimeni nu a cerut introducerea unui astfel de mecanism acolo”, a precizat Dăncilă.

În cel mai recent raport din noiembrie, Uniunea Europeană a criticat România dur, acuzând Bucureştiul că a regresat în lupta anticorupţie. Comisia Europeană a cerut României să modifice legile privind reforma justiţiei şi a codului penal.

Întrebată fiind dacă va respecta recomandările Comisiei, Dăncilă a precizat că unele dintre ele încalcă Constituţia, însă guvernul este deschis către altele.

Ea s-a descris ca fiind „pro-europeană convinsă” şi a afirmat că va discuta cu liderii europeni în următoarele zile pentru a-i asigura privind starea democraţiei şi a statului de drept în România. Dăncilă se va întâlni cu preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, joi.

„Pentru a rezolva anumite probleme, nu cred că trebuie să pui pe cineva la colţ sau să îl arăţi cu degetul – ceilalţi trebuie să vină să te susţină pentru a rezolva aceste probleme”, a spus ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-04Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
04 Feb 2019

asa este stimati tavarisci......cioropina analfabeta supranumita "PROASTA RoMANIEI" care se crede in URSS la Moscova a inceput sa dea lectii europenilor cum sa TIGANIZEZE toata EUROPA dupa modelul CIORDELES-BORDELES-TZAPTZARAP-MANKATZASSSSS-MUKLESSS-BUKLESSS de la ea de acasa Care n-aveti o florareasa analfabeta si va doriti avem noi una de vanzare....o dam ieftin....chiar si gratis Numai sa scapam odata de garoaika asta...sa-si ia zborul cu sau fara matura...sa dea din aripi...KRAAA KRAAAA
CIOARA VOPSITA BLONDA
04 Feb 2019

sa o dati si cu DUFA SUPERWEISS pe la bot....si la fofoloanca...ca sa creada lumea ca nu e cioropina magaoanka florareasa Si dupa aia sa va rugati sa nu ploua...sau sa nu se pise careva pe okii ei ca se ia vopseaua
DIANA
04 Feb 2019

Du- te " femeie" acasa.Lasa- ne.Esti sub orice critica.Nu faci cinste nimănui.Poate doar tie.Doamne fereste- ne de ea cat mai curând.Fa o minune și duo unde vrei tu,numai scapa- ne de ea.E catastrofa.
NEGRO
05 Feb 2019

Aceasta autista obedienta a lui Dragnea repeta aceeasi placa indelung si prost citita, pana la urma invatata pe dinafara (daca nu i-a soptit-o mereu cineva din culise). Ea face voita si obsedanta confuzie PSD_ALDE intre demonstratia pentru libertate din 10 ugust 2018 din Bucuresti, cand Dictatorul si uneltele de serviciu au asmutit (cu regia provocatoare totalmente dovedita inca din teren) fostele trupe de securitate (Jandarmeria cu comndantii vanduti: Cazan, Cucos, Sindile, Paraschiv) peste demonstrantii neinarmati ca represalii contondente si cea antieuropeana, intens organizata, cu rezonante nationalist-fasciste din Franta. La fel, raspunderea pentru matrasirea legilor justitiei fata de Europa o transfera romanilor si Tarii, nu ocarmuirii lor dezastruoase. Desigur, o astfel de pozitionare este laudata de revista Sputnik din Rusia. Se stie de ce. Dar oare Proasta chiar se crede vesnica? Cu un asemenea discurs va duce la bun sfarsit presedintia europeana? Daca da cu ce rezultate pentru Romania? Oare cei ce gandesc pentru ea nu-si pot evalua consecintele? Caci nu mai este mult si calea spre civilizatie se va reface fara derapajele demne de politica lui Gaga (sau a lui Erdogan!).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine