2020-07-14 09:39

Premierul Dăncilă LĂMUREȘTE numirea Danei Gîrbovan la Justiție: ”Nu am vrut pe cineva înregimentat politic!„

 |  17:57
Premierul Dăncilă LĂMUREȘTE numirea Danei Gîrbovan la Justiție: ”Nu am vrut pe cineva înregimentat politic!„

Dana Gîrbovan a fost nominalizată în ședința de vineri a Comitetului Executiv al PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Viorica Dăncilă a spus că este un magistrat independent cu foarte multă experiență și nu a vrut pe cineva înregimentat politic.

”Am rugat-o pe doamna Gîrbovan să vină în acestă funcție având în vedere experiența sa și respectul de care se bucură în domeniul Justiției (...) Am explicat de ce am vrut această schimbare și de ce am făcut această nominalizare. Vreau ca la minister să fie cineva care cunoaște foarte bine modul în care lucrează magistrații, cineva care a lucrat alături de magistrați. Cineva independent și nu am vrut să mai fie cineva înregimentat politic (...)  Nu i-am reproșat nimic doamnei Birchall, i-am spus de ce, la acest minister, vreau să vine doamna Gîrbovan. Dacă ne uităm la activitatea doamnei Gîrbovan vede, că este o activitate în domeniu foarte apreciată în rândul magistraților (...)  Îmi doresc o justiție independentă, în care deciziile, actele normative adoptate să fie în consens cu magistrații cu cei care lucrează în acest domeniu și cred că este important ca în acest domeniu să fie o persoană care să aibă consultări cu magistrații(...) Vreau la Ministerul Justiției un magistrat cu foarte multă experiență”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a avut o discuție cu Ana Birchall înainte de Cex, Viorica Dăncilă a confirmat lucru.

Viorica Dăncilă a mai adăugat că speră ca președintele Klaus Iohannis să o accepte pe Dana Gîrbovan.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că din Ordonanţa de urgenţă anunţată de Ana Birchall va rămâne doar partea care se referă la înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

”Proiectul referitor la înăsprirea pedepselor rămâne doar partea care se referă la înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Am spus că voi face acest lucru şi voi duce acest lucru până la capăt”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul Comitetului Executiv al PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-23

In legatura cu acest articol...

Cine este Dana Gîrbovan, propusă MINISTRU AL JUSTIȚIEI

CEx. al PSD a validat ca propuneri de miniştri pe Gârbovan la Justiţie, Fifor la Interne şi pe Valeca la Educaţie
Parerea ta...

ISMAIL
24 Aug 2019

Viorica Dancila este de fapt Rodica Nica si nu este blonda ci bruneta dar a vazut ca in viata ,ca si in cazul Elenei Udrea ,au succes blondele...la fel ca Gabriele Pandele ...cati acoperiti avem nu stim dar unul dintre ei este aceasta persoana cocotata in cea mai inalta functie din guvern. Dragnea a stiut ca blondele au succes...si a adus-o in cercul sau iar acum se vede clar ca acest anturaj dragnist are acelasi comportament,aceiasi bataie de joc pentru majoritatea romanilor,conteaza doar grupul de la Teleorman si sustinatorii sai !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz