2020-07-06 20:57

Premierul Dăncilă, o nouă gafă! Unde a crezut că a ajuns

 |  20:34
Premierul Dăncilă, o nouă gafă! Unde a crezut că a ajuns

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Sorina Pintea şi Orlando Teodorovici au susţinut o conferinţă de presă, marţi, 21 mai, la Primăria Frasin, din judeţul Suceava. Cu o zi înainte, cei trei s-au întâlnit pe ascuns cu primarii PSD, la o pensiune din apropierea oraşului Gura Humorului.

Viorica Dăncilă şi-a început discursul cu o nouă gafă. “Suntem într-o vizită în judeţul Hunedoara”, a spus Dăncilă.

Preşedintele PSD Suceava, Ioan Stan, care stătea lângă premier la conferinţa de presă, i-a şoptit că se află la Suceava şi astfel premierul s-a corectat. Dăncilă a completat că a vizitat mai multe judeţe din ţară, pentru a sta de vorbă cu primarii pe teme economice.

Premierul susţine că a vrut să afle cum sunt utilizate fondurile guvernamentale.

„Am fost în mai multe judeţe, Hunedoara, am fost în Sălaj, Maramureş, voi pleca în judeţul Vaslui. Sunt mai multe judeţe pe care vrem să le vizităm pentru a vedea modul în care sunt utilizate fondurile guvernamentale, sunt utilizate fondurile europene, problemele pe care le au autorităţile locale, dar şi modul în care putem să ne implicăm în dotarea spitalelor, în alte probleme care ţin de fiecare judeţ în parte şi de fiecare comunitate”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a explicat că a venit la Suceava la invitaţia senatorului PSD Ioan Stan, pentru a discuta cu primarii despre proiectul „Suceava Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene”. Este vorba despre un proiect care a început în 2002-2003, prin care s-a încercat aducerea gazului în mai multe localităţi. Problema este că gazul nu a mai ajuns în cele mai multe comunele incluse în proiect şi cu toate acestea localităţile respective sunt obligate să plătească în fiecare an rate la creditul pentru derularea programului. Din cauza acestor obligaţii financiare, primarii se plâng că nu le mai rămân fonduri pentru dezvoltare.

„Am discutat aseară (N.R. - luni, 20 mai) cu mai mulţi primari, ne-au explicat problema cu care se confruntă şi faptul că au nevoie de sprijin guvernamental. Am văzut că sunt anumite persoane, chiar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care scrie scrisori foarte frumoase, probabil şi-a greşit vocaţia, dar care dă dovadă de foarte multă ipocrizie. Această problemă este de prin 2002-2003, au fost mai multe Guverne, a fost Guvernul dumnealui mai mulţi ani, dar nu au soluţionat această problemă, dar solicită la alţii ca să găsească soluţie. Noi vom găsi soluţie, astfel încât comunităţile respective să-şi desfăşoare acticitatea în condiţii noarmale”, a declarat Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-21

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz