2020-07-03 19:42

Premierul Dăncilă se LAUDĂ cu evoluția economiei României, peste așteptări

 |  20:22
Premierul Dăncilă se LAUDĂ cu evoluția economiei României, peste așteptări

Economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări, cu o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de guvern.

"Vin în continuare veşti bune din domeniul economic. Cifrele publicate recent de Institutul Naţional de Statistică şi de Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări. În primul trimestru al acestui an, ţara noastră a înregistrat o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, România a reuşit a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. De altfel, trimestrul II din 2019 este cel de-al cincilea trimestru în care înregistrăm creştere economică progresivă, de peste un procent de la un trimestru la altul. Este rezultatul măsurilor de sprijinire a mediului de afaceri şi de impulsionare a investiţiilor pe care le-am luat prin programul de guvernare", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat în primele şase luni ale acestui an, investiţiile străine directe au crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"De asemenea, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate peste 53.000 de noi locuri de muncă. Astfel, în prezent, în economia românească există peste 6,4 milioane de locuri de muncă active", a precizat Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-21Parerea ta...

FLOARE LA URECHE
22 Aug 2019

Ursula von der Leyen, au râs o oră după ce a plecat Viorica Dăncilă din birou. Cum, mă, să ceri Transporturile când tu ai o rețea de cale ferată construită înainte de 1989, dar ieșită din uz, când trenurile circulă cu 30 de km la oră. A doua propunere tare a lui Dăncilă este mediul. Când tu ești campion la defrișări, când tu ești groapa de gunoi a Europei, când tu nu ești în stare să gestionezi deșeurile, când tu nu ai făcut un parc, ci ai tăiat tot ce-ai găsit, să ceri mediul. Lista de hohotelor de ras este lunga.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz