2019-10-23 03:08

Premierul Dăncilă se va întâlni la Bruxelles cu preşedinţii Comisiei Europene, Consiliului European şi PE

 |  14:29
Premierul Dăncilă se va întâlni la Bruxelles cu preşedinţii Comisiei Europene, Consiliului European şi PE

Premierul Viorica Dăncilă a spus joi, la începutul şedinţei de guvern, că în timpul vizitei pe care o va face săptămâna viitoare la Bruxelles se va întâlni atât cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cât şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi al Parlamentului European, Antonio Tajani. Dăncilă a subliniat că România trebuie să arate deschidere şi cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene şi cu statele partenere din punct de vedere strategic.

"Săptămâna viitoare la Bruxelles voi avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Junker, cu preşedintele Consiliului European, domnul Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani, şi cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu”, a spus Dăncilă la începtului şedinţei de Guvern.

Premierul a subliniat că este important ca România să arate deschidere şi cooperare cu statele membre UE şi cu statele cu care ţara noastră a încheiat parteneriate strategice.

„Cred că este important pentru noi să arătăm deschidere şi cooperare atât cu statele membre ale Uniunii Europene, dar şi cu statele cu care avem parteneriat strategic”, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, premierul a amintit că a avut întâlniri cu mai mulţi ambasadori, întâlniri care vor continua şi în perioada următoare.

„Vom intensifica acţiunile de politică externă şi relaţiile economice cu statele partenere. Vom accentua pe dimenisiunea auropeană a guvernării, vom încerca să participăm activ la discuţiile privind viitorul economic şi vom trata cu atenţie deosebită şi ne vom mobiliza pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene”, a adăugat Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray