2020-07-07 15:51

Premierul DĂNCILĂ şi ministrul BUDĂI au marcat ziua de 1 MAI prin indiferență față de cei care muncesc

 |  17:57
Premierul DĂNCILĂ şi ministrul BUDĂI au marcat ziua de 1 MAI prin indiferență față de cei care muncesc

De mai bine de un secol, data de 1 mai este cunoscută ca Ziua Internaţională a Muncii, fiind sărbătorită de majoritatea statelor lumii. Numai că, anul acesta autoritățile române, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, au uitat complet de cei care muncesc în România.

Nici premierul Dăncilă şi nici ministrul Budăi n-au catadicsit să transmită un mesaj de Ziua internaţională a Muncii, pentru multele milioane de români care muncesc în țară și în străinătate. Ca atare, nici pe site-ul Guvernului şi nici pe cel al Ministerului Muncii nu există nici măcar două rânduri de felicitare adresate românilor care trudesc.

Pentru știința guvernanților de la București, social-democrați doar cu numele, reamintim faptul că, în anul 1889, social-democraţii afiliaţi la Internaţionala a ll-a, au stabilit, la Paris, ca ziua de 1 Mai să fie o zi internaţională a muncitorilor. La data de 1 Mai 1890, au avut loc demonstraţii în SUA, în majoritatea ţărilor europene, în Chile, Peru şi Cuba. În majoritatea ţărilor vest-europene, ziua de 1 mai este zi liberă.

În România, Ziua Muncii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890, iar în timpul comunismului această sărbătoare a fost marcată, ca şi în alte ţări comuniste, de manifestări propagandistice. După decembrie 1989, timp de mai mulţi ani, ziua de 1 mai nu a mai fost sărbătorită prin festivităţi propagandistice, însă a fost marcată prin evenimente sociale, în aer liber. Printre ţările care sărbătoresc Ziua Muncii pe 1 mai se numără şi Germania, Belgia, Croaţia, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Israel, Canada, India, Suedia, Filipine, Mexic, Peru, etc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-02Parerea ta...

DISPRET TOTAL.
01 Mai 2019

Inca o dovada ca MAFIA PSD-ALDE II URAȘTE PE ROMÂNII CARE MUNCESC SI CARE LE PLATESC INDEMNIZATIILE NESIMTITE. DE LA GUNOIUL ANALFABET DIN VIDELE NICI O AȘTEPTARE.
ANONIM
01 Mai 2019

DAR RESTUL DE 26 MINISTRI SI CEI CITEVA ZECI DE MII FUNCTIONARI CE CROSETEAZA ? IN MINITERE ?
ANONIM
01 Mai 2019

Presedintia ?Ei au inchis pravalia si au plecat Tara fara presedinte tara cu nazi !
MATA HARI DIN PLESCOI
01 Mai 2019

anonim adica tziganka-curva din PLESCOI..ha ha ha stupid people
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz