2020-02-17 12:19

Premierul Filip îl sfideaza pe DODON în cazul AMBASADORULUI la București

 |  18:41
Premierul Filip îl sfideaza pe DODON în cazul AMBASADORULUI la București

Ambasadorului moldovean de la Bucureşti, Mihai Gribincea, naşte controverse serioase peste Prut. Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a anunţat că respinge solicitarea adresată de preşedintele Igor Dodon cu privire la rechemarea lui Mihai Gribincea.

”Prim-ministrul Pavel Filip a primit, luni, 16 ianuarie, demersul prezidenţial privind propunerea de revocare a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea. Şeful executivului nu va da curs acestei solicitări”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chişinău.

Preşedintele Igor Dodon a solicitat executivului să iniţieze procedura de rechemare a ambasadorului Mihai Gribincea, pe care l-a acuzat de ”abuz şi depăşire a competenţelor ce îi revin în calitate de ambasador, exprimându-şi opinia asupra legalităţii decretului preşedintelui Republicii Moldova privind retragerea cerăţeniei lui Traian Băsescu”. De asemenea, preşedintele moldovean a reluat ideea că niciun reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competenţe de a-şi exprima opinia referitor la legalitatea actelor emise de preşedinte în acest sens, luând în considerare faptul că acordarea şi retragerea cetăţeniei este competenţa exclusivă a preşedintelui Republicii Moldova.

Pe 3 ianuarie, preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte român a reacţionat spunând că decizia este una politică şi a precizat că urmează să se consulte cu avocaţii săi, pentru a decide ce va face în continuare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine