2020-02-23 10:29

Premierul interimar Gabriel Oprea a avut scurte întrevederi informale cu şeful SRI şi cel al Poliţiei Române

 |  11:57
Premierul interimar Gabriel Oprea a avut scurte întrevederi informale cu şeful SRI şi cel al Poliţiei Române

Gabriel Oprea a venit, marţi dimineaţa, la Guvern, în prima zi a mandatului de premier interimar. Acesta a avut scurte întrevederi informale cu şeful SRI, Eduard Hellvig, şi cu inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă.

Decretul prin care președintele Klaus Iohannis îl desemnează pe Gabriel Oprea ca premier interimar, "pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către Victor Ponta", a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, desemnarea lui Gabriel Oprea de către preşedintele Klaus Iohannis se face "în temeiul prevederilor art. 94 lit c), ale art.100 alin (1), ale art.107 alin (3) din Constituția României, republicată, precum și ale art.9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare" și "având în vedere scrisoarea prim-ministrului, domnul Victor-Viorel Ponta".

Decretul pentru "desemnarea unui membru al Guvernului ca prim-ministru interimar", semnat luni de președintele Klaus Iohannis, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.445 din 22 iunie.

Premierul Ponta a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile.

Gabriel Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-23Parerea ta...

ANONIM
23 Iun 2015

Si cind era coleg de afaceri cu COCOS ei unde erau ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine