2020-07-15 15:31

Premierul italian Matteo Renzi, în cadrul întâlnirii cu Klaus Iohannis: Românii din Italia reprezintă cea mai integrată comunitate

 |  12:51
Premierul italian Matteo Renzi, în cadrul întâlnirii cu Klaus Iohannis: Românii din Italia reprezintă cea mai integrată comunitate

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Roma, de preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi. Premierul italian a afirmat că românii din Italia reprezintă cea mai integrată comunitate.

”Este cea mai bine integrată comunitate din Italia”, a apreciat Matteo Renzi, în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax. De asemenea, românii din Italia contribuie cu peste 1% din PIB la dezvoltarea acestei ţări.

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Italia au existat discuţii şi despre consolidarea perspectivei europene a Balcanilor de Vest.

”Italia şi România sunt ţări aflate fiecare în vecinătatea Balcanilor de Vest, iar această zonă constituie, pentru viitorul Europei, o temă de maximă importanţă”, au mai menţionat sursele citate, precizând că există această dorinţă, de ambele părţi, de a lucra împreună pentru a consolida perspectiva europeană a Balcanilor de Vest.

Un alt subiet de discuţie a vizat viitorul Summit de la Riga. Astfel, premierul Matteo Renzi a afirmat că sprijină, ca şi România, ţările din acest parteneriat, în special Republica Moldova şi Ucraina.

”Europa are nevoie, în momentul de faţă, de idei”, a afirmat premierul Matteo Renzi, potrivit surselor oficiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-28Parerea ta...

MARINELU
28 Apr 2015

Paltonul, unde mi-e paltonul?
ANONIM
28 Apr 2015

Își mai aduce aminte cineva despre descinderile angajaților ANRP, sub conducerea directă a șefului Agenției, George Băieșu, la Primăria Sibiu, imediat după primul tur de scrutin? Când toată lumea l-a înjurat pe Ponta că se folosește de mijloace incorecte pentru a-și înfunda adversarul? Ei bine, spun surse bine informate, băieții s-au dus la Sibiu la pont. Și nu au plecat cu mâna goală. Materialul nu a mai fost folosit pentru că echipa de consultanți a considerat că ar fi fost în favoarea lui Iohannis. L-ar fi victimizat și mai mult față de ceea ce ieșea deja din măsurători. Iar gradul de credibilitate ar fi fost foarte mic. Însă materialul a rămas. Și, cu zâmbetul pe buze, la prima întâlnire după terminarea ostilităților, Ponta ACOPERITUL s-a dus cu el sub braț, la Cotroceni. Aceleași surse spun că acest material va fi scos de la naftalină în prima parte a lui 2016 dacă Victor Ponta va supraviețui până atunci. Deocamdată, pentru că Iohannis a fost băiat salon și a înțeles mesajul, Ponta nu s-a lăudat, așa cum are obiceiul, nici în cercurile unde se înfoaie ca păunul. Aceste informații, dincolo de râncedul scârbos pe care îl scot la iveală, pun în lumină și imensul avantaj pe care îl ai în România dacă stăpânești, așa cum stăpânește Ponta, două televiziuni care pot toca la unison.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz