2019-08-22 18:39

Premierul Olandei: Avem îngrijorări cu privire la statul de drept din România. Reacția lui Iohannis

 |  19:46
Premierul Olandei: Avem îngrijorări cu privire la statul de drept din România. Reacția lui Iohannis

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat, miercuri, la Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că ţara sa are îngrijorări cu privire la statul de drept din România, el subliniind că acesta este fundamentul proiectului european. la rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că semnalele venite din exterior trebuie luate "foarte în serios".

Întrebat despre apelul recent a 12 ambasade, între care şi cea a Olandei, adresat României de a nu slăbi statul de drept, Mark Rutte a declarat: ”E adevărat că am urmărit evenimentele recente din România, avem o serie de îngrijorări cu privire la statul de drept. La rândul său, Comisia Europeană şi-a manifestat îngrijorările cu privire la eforturile de reformă al căror ritm pare să încetinească. Din perspectiva noastră, privim întâi la ceea ce va spune Comisia Europeană”.

”Pentru noi toţi însă, pentru toată Uniunea Europeană, statul de drept este un aspect absolut cheie, este fundamentul parteneriatului european, siguranţa juridică şi legală pentru firme şi persoane private. Să vedem ce va spune Comisia Europeană şi vom vedea fiecare dacă s-au făcut progrese şi în ce măsură”, a subliniat premierul Olandei.

Iohannis: Evaluarea că partenerii externi se amestecă în treburile interne - fundamental greşităPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios, punctând că evaluarea unor politicieni români conform căreia aceştia se amestecă în politica internă este fundamental greşită.

"Aceste semnale venite de la parteneri trebuie să fie luate foarte în serios. (...) Ştiu că în politica românească unii acuză că partenerii noştri se amestecă în treburile interne. Această evaluare este fundamental greşită. (...) Nu putem să fim parte într-o comunitate de valori şi să ne izolăm", a spus şeful statului, la conferinţa comună cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită oficială în România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

NAZISTII DROGATI SI MINCINOSI
12 Sep 2018

Daca li se dadea acestor olandezi portul Constanta da eram buni nu era nicio problemaDaca sasalaul ar fi obtinut protectie pentru bancile straine si daca protocoalele secrete ar fi lasate asa cum le a instalat Pruna si Ciolos sasul ar fi fost multumit Cheama olandezii si toarna minciuniNe doare fix in clenci ce spune olandezul asta,iar sasul sa astepte alegerile
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray