2020-04-05 20:10

Premierul Orban a găsit vinovații pentru situația din România: ”Există o CRIZĂ politică provocată de PSD!”

 |  23:51
Premierul Orban a găsit vinovații pentru situația din România: ”Există o CRIZĂ politică provocată de PSD!”

Premierul Ludovic Orban consideră că actuala criză politică din România este generată de PSD, care a dat jos cabinetul său după care a boicotat învestirea unui nou guvern.

”Criza adevărată a fost provocată de cei care sunt acum majoritari în Parlament. A schimba acest Parlament cu un Parlament reprezentativ, care să fie votat de cetăţenii români, va fi un bine pentru România şi a luat măsurile de a împiedica efectele unei eventuale crize. Există o criză politică provocată de PSD. Nu le-a convenit atunci când noi ne-am asumat răspunderea pentru a introducere alegerea primarilor în două tururi, astfel încât să le dăm şansa cetăţenilor să aleagă primari legitimi. Atunci când noi ne-am angajat răspunderea, ei au dat o moţiune de cenzură, asociindu-se cu alţii perfect constituţional cărora nu le convenea tot din raţiuni legate de interesul lor politic, nicidecum de raţiuni care ţin de esenţa procesului democratic. Au dat jos Guvernul pentru că nu le-a convenit sistemul de alegere, depunând moţiune de cenzură.

După ce au dat jos Guvernul, au chiulit de la Parlament. Au iniţiat un precedent periculos. Nu s-a putut învesti primul Guvernul pentru că au chiulit de la Parlament. Au inventat conflictul juridic de natură constituţională prin care au arătat încă o dată că în Curtea Constituţională se judecă politic şi că s-a transformat Curtea Constituţională în a treia cameră parlamentară. La desemnarea premierului Florin Cîţu, după depunerea listei de miniştri şi a programului de guvernare, pentru prima oară, nu-mi aduc aminte în 30 de ani o asemenea situaţie, (...) Birourile Permanente Reunite dominate de PSD nu a stabilit data la care se convoacă plenul pentru a finaliza procedura de învestire, stabilind numai data audierilor în comisii. Tervigersările procedurale, tot mecanismul ăsta... Este împotriva regulamentului Camerelor să chiuleşti, este împotriva regulamentului Camerelor atunci când ai procedura de desemnare să nu stabileşti calendarul procedurii de învestire” a declarat premierul Ludovic Orban la Romaniatv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05

In legatura cu acest articol...

Băsescu consideră IMPOSIBILĂ creșterea pensiilor: ”Ne pregătim de autodistrugere”

OFICIAL: Lia Olguța Vasilescu e candidatul PSD la Primăria Craiova

Ludovic Orban își LAUDĂ miniștrii: ”Sunt surprins plăcut de prestația lor”
Parerea ta...

ANONYMOUS
06 Mar 2020

Va meritati soarta dupa cum a facut-o si Plavanul vostru PSD-ului ! Taci din gura si baga matrafox pe gat si canta la mandolina!!!!
CIUMA ROSIE
06 Mar 2020

se ca scutura de frica anticipatelor....se duc dracului complet nu mai ramane nimic din ei plus ca au teancuri de dosare la DNA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine