2020-07-11 12:07

Premierul Orban anunță eventuala dată a ALEGERILOR locale

 |  19:18
Premierul Orban anunță eventuala dată a ALEGERILOR locale

Guvernul susține că organizarea alegerilor locale ar putea fi la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie. 27 septembrie sau 4 octombrie sunt variantele premierului Ludovic Orban.

Premierul Orban a menționat că a ajuns la această variantă având în vedere că este vorba despre o perioadă care va veni după concedii și înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei de coronavirus. 

„În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a explicat Ludovic Orban, conform Realitatea.

„Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii”, a mai precizat premierul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

REVOLTA2
05 Iun 2020

veți fi spulberați printr-o revolta politicieni criminali.orbane ești un dobitoc.pe cine reprezinți tu bai golanule?faci mișto de romani,menții în viața PSD grupul organizat criminal,ccr ,pensii speciale,ați distrus afacerile in timp ce plătești pensii speciale.jandarmi și polițiști atacă oamenii .patria mafiei.criminali nenorociți.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz