2020-04-05 17:12

Premierul Orban reia tema ANTICIPATELOR: ”Când se vor întruni condiţiile, vom demara procedurile”

 |  23:47
Premierul Orban reia tema ANTICIPATELOR: ”Când se vor întruni condiţiile, vom demara procedurile”

După răspunsul ferm al președintelui Iohannis despre necesitatea alegerilor anticipate, premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi demarate procedurile în acest sens când vor fi întrunite condițiile.

„Ca atare, noi am format o echipă de discuţii, cu care explorăm această posibilitate, cu partenerii politici, încercând să determinăm crearea unei astfel de grupări care să poată să deţină un număr de parlamentari suficient, astfel încât să garanteze respingerea a două guverne. (...) Dacă vor exista aceste condiţii, noi vom demara procedura de anticipate. În rest, vă aduceţi aminte că şi negocierile pentru moţiunea de cenzură nu le-am purtat să anunţ, să bat toba, că mă întâlnesc cu x, cu y. Negocierile sunt nişte negocieri care, de multe ori, presupun, cum să zic, abordări extrem de delicate, pe care nu poţi să le faci, să pui pe masă o strategie sau să dezvolţi o strategie prin planul de negociere, astfel încât să ştie adversarul ce vrei tu să faci. Este clar că vom duce aceste discuţii, când se vor întruni condiţiile, din punctul nostru de vedere, vom demara procedura", a declarat premierul Orban la Realitatea Plus.

Acesta a subliniat faptul că PNL susţine organizarea alegerilor anticipate, pentru că la ora actuală Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor populaţiei.

„Normal că ne dorim anticipate, Partidul Naţional Liberal susţine alegerile anticipate, am dat această declaraţie de sute de ori. Şi este normal şi firesc să susţinem acest lucru pentru că la ora actuală Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei. Opţiunile s-au modificat radical şi este clar că Parlamentul trebuie să fie o oglindă a opţiunilor oamenilor, că puterea trebuie întoarsă la popor, astfel încât oamenii să-şi aleagă reprezentanţii. De asemenea, s-a văzut clar că există o schimbare profundă în opţiunile oamenilor, care a dus şi la o reîntoarcere a României pe un drum normal, pe un drum corect, pe un drum pozitiv. Or, este foarte complicat ca acest drum să fie menţinut, atâta timp cât Parlamentul actual încă este rezultatul unor alegeri din 2016 şi nu are nicio legătură cu actualele opţiuni politice ale oamenilor", a mai spus Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10

In legatura cu acest articol...

Tăriceanu AMENINȚĂ: ”Demisia premierului ar arunca România în criză politică”

Surse Adevărul: Guvernul l-ar putea schimba din funcție pe Raed Arafat. Cine e ÎNLOCUITORUL său

Orban a dezvăluit scenariul privind alegerea primarilor din două tururi

Cum se CONTRAZIC Iohannis și Orban. Declarații care se schimbă în funcție de interese politice

Marcel Ciolacu ACUZĂ: ”Ludovic Orban încurajează și PLĂTEȘTE traseismul politic”

Președintele Iohannis, răspuns ferm: ”Da, îmi doresc alegeri ANTICIPATE!„
Parerea ta...

PACE SAU RăZBOI
10 Ian 2020

Alegerile anticipate este cel mai corect lucru si este ultima șansa a României de a tine pacea la ea acasă. ( Partidele corupte trebuie sa dispară )
COMISARUL PARAIPAN
10 Ian 2020

e perfect legal si constitutional,anticipatele fac parte din jocul politic.Cine a scris Constitutia a avut in vedere ca Parlamentul sa fie reprezentarea reala a optiunilor poporului si in momentul in care Presedintele considera ca e nevoie poate sa dizolve Parlamentul si sa ceara anticipate.Dar premierul singur nu are aceasta putere doar impreuna cu Presedintele.La ora asta toate conditiile sunt indeplinite pentru anticipate,asa ca mai ramane doar ultima parte adica alegerea momentului demisiei premierului.Pana la urma asta inseamna democratia-sa ceri votul poporului si ulterior sa faci ceea ce ai promis la alegeri si pentru care ai fost ales.Ce am avut noi pana acum incepand cu 1989a fost un circ mizerabil si minciuni televizate de care au profitat tot felul de impostori si mafioti.De ce nu sunt niciodata bani si trebuie platite imprumuturi? pentru ca se fura prea mult de circarii si mafiotii care profita din haosul asta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine