2020-04-08 07:55

Premierul Orban şi doi miniştri din GUVERN s-au întâlnit cu reprezentanţii DACIA. Ce au discutat părţile

 |  12:44
Premierul Orban şi doi miniştri din GUVERN s-au întâlnit cu reprezentanţii DACIA. Ce au discutat părţile

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, împreună cu prim ministrul Ludovic Orban, şi Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, s-au întâlnit vineri cu reprezentanţii managementului companiei Dacia şi cu CEO Groupe Renault România, Christophe Dridi.

Discuţiile au vizat în principal stadiul proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea atât a exportului de autovehicule produse în uzinele Dacia cât şi a economiei naţionale, în general. Bode a precizat că în zona infrastructurii se va pune accent pe creşterea volumului de investiţii deoarece numai aşa se pot crea premisele unei dezvoltări economice durabile. Lucian Bode susţine că ştie problemele referitoare la infrastructură cu care se confruntă constructorul auto Dacia, dar susţine că o mare parte dintre acestea pot fi rezolvate.

”La întâlnirea cu reprezentanţii conducerii Dacia am convenit asupra formării unor grupuri de lucru alcătuite din reprezentanţi ai administraţiei, ai investitorilor privaţi şi consilieri ai Prim-Ministrului. Ştiu problemele cu care se confruntă cei de la Dacia şi am convingerea că printr-un dialog permanent, mare parte dintre acestea se pot rezolva. Deja le-am transmis ca s-a rezolvat situaţia pe care mi-au semnalat-o în ceea ce priveşte portul Constanţa: din ianuarie 2020 nu se vor mai desfăşura operaţiuni încărcare/descărcare mărfuri pulbere vrac, la dana vecină cu zona unde se află autoturismele Dacia, destinate exportului. În ceea ce priveşte relaţia contractuală cu CFR Marfă, sper ca noua conducere a societăţii să găsească, prin dialogul cu reprezentanţii Dacia, o soluţie care să avantajeze ambele părţi” a spus Lucian Bode.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine