2020-07-03 20:59

Premierul Orban trage un SEMNAL DE ALARMĂ privind creșterea alocațiilor

 |  22:09
Premierul Orban trage un SEMNAL DE ALARMĂ privind creșterea alocațiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară la Digi24, în contextul votului din Parlament privind dublarea alocațiilor pentru copii, că „orice cheltuială suplimentară la buget, așa cum e construit, nu poate fi suportată decât dacă se renunță la alte categorii de cheltuieli”.

”Bugetul a fost construit în niște constrângeri inimaginabile, dar a fost construit realist. Nu se bazează pe minciunile din anii anteriorii. N-am spus că va fi creștere economică de 5,5%. Creșterea a fost de 4%. Noi construim bugetul pe prognoze realiste, nu generăm cheltuieli fără acoperire.

Să vii cu o sarabandă de măsuri, cu creșterea alocațiilor, cu două salarii la angajare la profesori, cu șase salarii la pensionare, cu 10.000 de lei pentru medicii veterinari. Oamenii ăștia nu înțeleg în situația în care ne aflăm. Eu mă bazez pe români, nu pe ei. Și eu vreau creșterea alocațiilor pentru copii, mi-o doresc, dar nu există să faci lucrul acesta după un an după ce ai mai crescut-o o dată. Fie provoci inflație, fie aduci bugetul în situația în care nu mai poți să faci plăți. O completă lipsă de responsabilitate. Vor să ducă și mai jos imaginea României, unii parcă vor să facă țara praf.

Impactul este de 6 miliarde - diminuarea cheltuielilor am dus-o peste o limită peste care foarte greu se poate trece. Oamenii ăștia nu înțeleg în ce situație ne găsim.

Și eu îmi doresc creșterea alocațiilor, dar nu poți după ce ai dublat alocațiile, după o perioadă în care n-ai crescut deloc, decât în 2015 care și aia a fost votată la propunerea opoziției, nu poți după un an să vii să mai dublezi.

Această creștere va exista dar degeaba generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. Generezi inflație și aduci Guvernul în situația în care nu mai poate face plăți” a declarat premierul Ludovic Orban la Digi24.

Reamintim că Parlamentul a aprobat miercuri dublarea alocațiilor pentru copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-19

In legatura cu acest articol...

Se MAJOREAZĂ pedepsele pentru operațiuni cu DROGURI de risc

Fără dezbatere în Parlament. Guvernul își ASUMĂ răspunderea pentru Legea Bugetului

E oficial: Guvernul INTERZICE cumulul pensiei cu salariul

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre PENSIA minimă
Parerea ta...

REVOLTA2
19 Dec 2019

psd si pnl sfideaza pe romani si asa cum s-a vazut au fentat votarea anularii pensiilor speciale.cei care nu vor vota vor fi spulberati la vot.orban este o mare dezamagire .este uimitor cum un liberal nu sustine tva de 16 la suta o masura foarte buna .face circ si cu alegerea in doua tururi a primarilor cand solutia este simpla :oug.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz