2020-07-09 14:56

Premierul ORBAN vrea interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat: „Nu e normal. Dacă vor, pot să lucreze în sectorul privat!”

 |  09:57
Premierul ORBAN vrea interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat: „Nu e normal. Dacă vor, pot să lucreze în sectorul privat!”

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică dimineaţa, că nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi încasează pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public, informează Agerpres.

„Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit în sectorul public, vreau să fim foarte clari, aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, şi este vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani din Poliţie sau din alte structuri şi care, după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează şi venituri în sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată să cumuleze simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat, nu avem absolut niciun fel de problemă, de asemenea, dacă vor să îşi continue activitatea, nici în privinţa acestei chestiuni nu avem nicio problemă, cu o singură condiţie, să aleagă venitul dobândit din salariu, dacă vor să lucreze", a spus premierul, întrebat dacă este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public.

Premierul a participat, duminică dimineaţă, la festivitatea de preluare a mandatului de către noul prefect al judeţului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-08Parerea ta...

CETATEAN
08 Dec 2019

Sa nu mai poata ocupa mai multe posturi sau functi , in aparatul de stat , in guvern , agentii , consilii de conducere , invatamint , primarii , cercetare . Adica doua functi concomitent
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz