2020-07-05 18:16

Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc, în vizită oficială în România

 |  09:07
Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc, în vizită oficială în România

Prim – ministrul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, aflat în vizită oficială pentru două zile în România, și-a început periplul în județul Prahova. Acesta și-a exprimat dorința pentru un parteneriat mai puternic între provinciile din Vietnam și județele din România, „în timpul vizitei sale în Prahova, județ cu dezvoltarea economică cea mai dinamică din țară”, se arată în presa guvernamentală din Vietnam.

În cadrul unei ședințe de lucru cu prefectul județului Prahova, Ioana Mădălina Lupea, premierul vietnamez a subliniat legăturile dintre diverse localități ale celor două țări, cum ar fi memorandumurile de înțelegere semnate între provincia Hoa Binh și Prahova, provincia Ben Tre și Tulcea, provincia Da Nang și Timișoara sau provincia Lao Cai și Hunedoara.

Premierul Phuc a spus că există un mare potențial de cooperare între județul Prahova și provinciile vietnameze, în special în domeniile în care se înregistrează creșteri în economia românească, cum ar fi turismul, educația, petrolul și gazele, agricultura și silvicultura, care coincid cu prioritățile cooperării  Vietnam-România.            

Prefectul Ioana Mădălina Lupea l-a întâmpinat pe premiul vietnamez și i-a informat pe oaspeți că autoritățile județene au conlucrat cu Camera de Comerț și cu Ambasada Vietnamului din România la organizarea de ateliere și întâlniri de afaceri. S-au avut în vedere puterea economică și oportunitățile oferite de Prahova pentru turismul economic, precum și schimburile culturale dintre Vietnam și România. Prefectul a afirmat că Prahova dorește să-și extindă cooperarea cu localitățile vietnameze.

Premierul vietnamez Phuc efectuează o vizită oficială de două  zile în România începând cu 14 aprilie, la invitația premierului român Viorica Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz