2019-10-16 05:58

Premierul îşi ceartă subalternii doar la tv. Ministrul Iliescu, găsit vinovat pentru “eroarea din Parlament”, dar iertat de şeful său

 |  20:37
Premierul îşi ceartă subalternii doar la tv. Ministrul Iliescu, găsit vinovat pentru “eroarea din Parlament”, dar iertat de şeful său

ValentinIliescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, spune că nici nu se gândeştela demisie. Asta, după ce şeful său, Emil Boc, l-a identificat ca fiindprincipalul vinovat pentru votul din Camera Deputaţilor dat “din greşeală” deparlamentarii PDL pentru reducerea la 5% a TVA la alimentele de bază şineimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

DeşiEmil Boc a declarat că ministrul pentru relaţia cu Parlamentul este principalulresponsabil pentru greşeala comisă la votare de parlamentarii PDL, ValentinIliescu a declarat pentru “Puterea” că nu intenţionează să îşi depună demisia.Mai mult, ministrul susţine că nici măcar nu a discutat cu Emil Boc despreacest lucru şi că va renunţa la funcţie doar dacă premierul i-o va cere.

„N-amauzit declaraţia primului-ministru şi, culmea, am fost în prezenţa dumnealuipână acum zece minute şi nu mi-a spus nimic. Eu accept şi respect deciziaprimului-ministru, dacă îmi va cere lucrul acesta în mod expres, voi proceda înconsecinţă, fără nici o problemă. Eu sunt un om disciplinat, un om corect, facun efort uriaş de mai bine de un an şi o lună de când a plecat PSD de la guvernare”,a declarat pedelistul pentru „Puterea”.

Cumexplică Valentin Iliescu eroarea? El afirmă că în momentul controversatuluivot, nici măcar nu se mai afla în sală. Ministrul spune că a rămas singuruldemnitar care se mai ocupă de relaţia cu Parlamentul, spre deosebire devremurile când PDL guverna alături de PSD şi când în departamentul său erautrei oameni, al căror coordonator era Victor Ponta.

„Înziua când s-a dat votul final pe acel pachet important la Camera Deputaţilor,eu tocmai plecasem din plenul Camerei către Senat”, mărturiseşte Iliescu.„Înainte, când eram în parteneriat cu PSD la guvernare, departamentul eracondus de un ministru delegat, domnul Ponta, şi de câte un secretar de stat pefiecare dintre cele două Camere ale Parlamentului. De mai bine de un an eu suntsingura persoană care mă ocup atât de activitatea de la Guvern, cât şi de laSenat, în comisii, în plen, inclusiv de relaţia cu cetăţenii. Eu mi-am făcutdatoria şi am suficiente argumente să dovedesc că un om nu poate fi în maimulte locuri în acelaşi timp”, mai declară Valentin Iliescu.

Emil Boc a declarat aseară, la postul public de televiziune, că cele două legiadoptate de reprezentanţii Puterii “din greşeală” nu au acoperire în bugetul destat şi a dat vina pentru această eroare pe lipsa majorităţii coaliţiei deguvernare în comisiile de specialitate din Parlament şi pe Valentin Iliescu,ministrul pentru relaţia cu Parlamentul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray