2020-06-05 10:02

Presa străină: România, catalogată ca fiind una dintre cele mai corupte ţări din UE

 |  08:46
Presa străină: România, catalogată ca fiind una dintre cele mai corupte ţări din UE

România încă se luptă cu eradicarea corupţiei la 25 de ani de la Revoluţie, notează jurnaliştii străini într-un articol dedicat schimbărilor din centrul şi estul Europei de la căderea comunismului. De asemenea, ţara noastră a fost din nou catalogată ca fiind una dintre cele mai corupte din UE.

Ziariştii Scotsman observă totodată condamnările realizate de autorităţile anticorupţie şi notează că românii fac progrese în acest domeniu, potrivit b1.ro.

Totuşi, România a fost din nou catalogată, alături de Bulgaria, ca fiind una dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană (UE). Menţiunea privind corupţia din România a fost făcută pe site-ul scotsman.com, într-un articol dedicat schimbărilor realizate în Europa liberă, în ultimii 25 de ani.

Ziariştii străini notează totodată că în România există un val de procese pentru corupţie la nivel înalt, ceea ce demonstrează că se fac progrese în acest domeniu.

Jurnaliştii străini mai precizează că fostele state comuniste au avut de trecut peste obstacole majore în ultimele două decenii şi jumătate pentru a ajunge din urmă economiile occidentale, dar şi pentru a-şi construi democraţii stabile.

Ca un exemplu pozitiv sunt date Polonia şi Cehia, care au reuşit în tot acest timp să atragă investiţii majore şi să îşi transforme centrele urbane în reţete de succes. Mai mult, Polonia este singurul stat membru UE care nu a intrat în recesiune în timpul crizei finanaciare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine