2020-02-16 21:20

Presa internaţională despre demisia lui Vasile Blaga: “Guvernul român se confruntă cu o criză”

 |  18:03

Presastrăină a comentat decizia ministrului administraţiei şi internelor, VasileBlaga, de a demisiona după protestul poliţiştilor în faţa Palatului Cotroceni,punând accent pe dificultatea aplicării măsurilor de austeritate în România.

"Ministrulromân de interne, Vasile Blaga, şi-a anunţat demisia luni, la trei zile după omanifestaţie «ilegală» a 5.000 de poliţişti, care au scandat injurii la adresapreşedintelui Traian Băsescu şi i-au cerut demisia", notează AFP, amintindşi de gestul poliţiştilor care şi-au aruncat pălăriile în semn de protest.

"Demisialui Vasile Blaga evidenţiază dificultatea aplicării reformelor necesare pentruprimirea tranşelor de la FMI. De altfel, Curtea Supremă riscă să blochezereforma pensiilor. România, care a obţinut un ajutor de 20 miliarde de euro,trebuie să reducă deficitul bugetar de la 4,4 la 3 la sută până în 2012",explică Reuters.

"Guvernulromân se confruntă cu o criză - ministrul de interne a demisionat, Opoziţiacere ca primul-ministru să i se alăture, iar şefii poliţiei participă ladiscuţii cu preşedintele", scrie Associated Press, subliniind că "haosulde luni dimineaţă este o nouă consecinţă a tăierilor de salarii şi a măsurilorde austeritate pe care Guvernul le-a luat pentru reducerea deficitului, în contextulrecesiunii puternice".

"Ministrulromân de interne, Vasile Blaga, a decis să demisioneze după ce presa a relatatcă a refuzat cererea preşedintelui de sancţionare a organizatorilor marşului deprotest al poliţiştilor", comentează Euronews.

"Ministrulromân de interne a demisionat în contextul în care protestele faţă de reducereasalariilor bugetarilor testează voinţa premierului Emil Boc de continuare amăsurilor de austeritate pe fondul eforturilor de înlăturare a Cabinetului pecare îl conduce", remarcă agenţia Bloomberg, care a făcut o trecere înrevistă a protestelor din Europa, dar şi a situaţiei critice din România,măcinată nu doar de criza economică, ci şi de cea politică.

"VasileBlaga a demisionat luni, la trei zile după ce mii de poliţişti s-au adunat înfaţa palatului prezidenţial pentru a protesta faţă de reducerea salariilor cu25 la sută", arată postul de televiziune CNN.

"Ministrulromân de interne a demisionat în urma protestelor la care au participat mii depoliţişti, într-un nou test privind capacitatea Guvernului de a aplica uneledintre cele mai brutale măsuri de austeritate din Europa", comenteazăFinancial Times.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine