2019-08-18 16:30

Presa internaţională despre respingerea moţiunii de cenzură din Parlamentul României

 |  20:54
Presa internaţională despre respingerea moţiunii de cenzură din Parlamentul României

Respingerea moţiunii de cenzură,depusă miercuri de opoziţie în Parlamentul României, este relatată de agenţiilede presă străine, care fac referire şi la manifestaţiile din Bucureştiîmpotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului.

"Guvernul român de centru-dreapta se menţine la putere, dupărespingerea, miercuri, a unei moţiuni de cenzură depuse de opoziţie, încondiţiile în care zeci de mii de manifestanţi au protestat la Bucureşti faţăde măsurile de austeritate", notează agenţia France Press.

Moţiunea de cenzură depusă de trei partide de opoziţie,liberalii (PNL), social-democraţii (PSD) şi conservatorii (PC), nu a primitdecât 219 voturi pentru, potrivit unui bilanţ oficial, ea având nevoie de votula 236 de parlamentari pentru a fi adoptată, conform aceleiaşi surse.

Agenţia germană DPA aminteşte că zeci de mii de români s-austrâns miercuri în centrul Bucureştiului pentru a protesta faţă de măsurile deausteritate ale Guvernului, printre care disponibilizări, creşteri de taxe şiscăderi de salarii.

Valul de proteste care afectează România începând de luni esteprovocat de măsurile anticriză elaborate de Guvern, care prevăd o reducere cu25 la sută a salariilor în sectorul public, relatează şi agenţia RIA Novosti.

Guvernul de coaliţie român asupravieţuit miercuri unei moţiuni de cenzură în Parlament, având încentru reducerile bugetare masive şi creşterea taxelor, măsuri necesaremenţinerii asistenţei internaţionale pentru economia ţării, grav afectată derecesiune, subliniază şi Reuters.

Associated Press aminteşte că votul de miercuri a intervenitîn condiţiile unor manifestaţii la care au participat 30.000 de persoane şi întimpul vizitei unor oficiali ai Fondului Monetar Internaţional.

"Prim-ministrul român, Emil Boc, a supravieţuit uneimoţiuni de cenzură în Parlament pentru a doua oară în patru luni, Guvernul săude coaliţie păstrându-şi unitatea, pe fondul protestelor stradale faţă demăsurile de austeritate", comentează Bloomberg.

"Ţara se află acum la o răscruce şi ar trebui luatedecizii ferme în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor publice", adeclarat Vincent Alexandre, un economist de la BNP Paribas SA din Paris, într-un interviutelefonic.

Zeci de mii de manifestanţi s-au strâns în Bucureşti pentru aprotesta faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului lui Emil Boc, care asupravieţuit totuşi acestei celei de-a cincea moţiuni de cenzură, precizează şisite-ul Novinite.com.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray