2019-10-14 21:37

Președinta ÎCCJ, Cristina TARCEA, îi dă replica lui DRAGNEA: „În ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc!”. Cum răspunde acuzațiilor liderului PSD

 |  10:05
Președinta ÎCCJ, Cristina TARCEA, îi dă replica lui DRAGNEA: „În ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc!”. Cum răspunde acuzațiilor liderului PSD

Preşedinta ICCJ Cristina Tarcea a răspuns, marți, acuzaţiilor preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, conform cărora la instanţa supremă nu se respectă legea, cu referire la reglementarea completelor de cinci judecători, informează News.ro.

Tarcea a precizat că la Înalta Curte se respectă legea şi că „în ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc”. Ea a mai afirmat că nu a făcut demersuri legale după ce în spaţiul public au părut informaţii potrivit cărora ar fi participat la întâlniri în case conspirative, pentru că a constatat că „toţi cei care nu au o anumită părere ori sunt securişti, ori sunt din statul paralel” şi nu a dorit să intre „în acest joc”, precizând însă că nu e târziu pentru a depune o sesizare.

"La Înalta Curte se respectă legea şi în ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc", a declarat Tarcea, referindu-se la acuzaţiile liderului PSD, al cărui apel în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman în care a fost vondamnat la trei ani de închisoare va fi judecat în 8 octombrie, dosarul fiind repartizat completului de cinci judecători P1 - Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme, Iulian Dragomir.

Preşedinta ÎCCJ a explicat că Legea 207/2018 de modificare a Legii de organizare judiciare "incontestabil este de imediată aplicare, Înalta Curte o aplică încă din iulie 2018, dar aplicarea imediată a legii presupune şi respectarea obligaţiilor pe care legea le impune în ceea ce priveşte termenul, data la care acea obligaţie trebuie îndeplinită".

"Or legea este incontestabil şi lipsită de orice echivoc: la începutul fiecărui an", a conchis Tarcea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că se urmăreşte să fie ”băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii. El se declară convins că nu e vreo instanţă care să reziste la presiunile de condamnare a sa.

”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

Luni, Dragnea a anunţat că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să facă demersuri în legătură cu desemnarea completelor de 5 judecători de la ÎCCJ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-25Parerea ta...

@MAFIS
25 Sep 2018

De ce infractor si de ce periculos ?Mai infractor si mai periculos este iohanusul tau care a facut si evaziune fiscala sifalsuri impreuna cu sotia si soacra ca sa fure case de la statul Roman ,a facut trafic de copii pentru organe etc Acum doarme cu un criminal Pahontu si pun la cale marsavii de rasturnat guverne curva
ALINIEREA STELELOR
25 Sep 2018

CUM DRACU MAFIOTUL DE TELEORMAN FURA DE PESTE 15 ANI SI VOI AVETI , BROBOADE LA OCHI ?
ANONIM
27 Sep 2018

Gayu l de iohanus a furat la greu dar il aparati asa i ?Ejapita voastra stricata la cap cum sunteti si voi dealtfe Scarbe gaozari
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray