2020-08-13 05:44

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv

 |  11:17
Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat definitiv de judecătorii ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Condrea este acuzat că și-a angajat soția la biroul său parlamentar, pe vremea când era deputat PSD.

Instanţa supremă a respins ca nefondat apelul declarat de Ioan Cindrea și a menținut condamnarea la un an de închisoare cu suspendare. Decizia ÎCCJ este definitivă, transmite Agerpres.

Procurorii Parchetului General au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Cindrea în iunie 2014, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a inspectorilor ANI.

ANI a precizat că, „în perioada octombrie 2009 — februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soției sale, Amalia Cindrea, și a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru el în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz