2020-04-10 00:34

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, candidatul PNL la șefia CJ Buzău

 |  13:37
Președintele Federației Române de Tenis de Masă, candidatul PNL la șefia CJ Buzău

Deputatul PNL de Buzău, Cristinel Romanescu, care este și președintele Federației Române de Tenis de Masă și vicepreședinte al Federației Europene de Tenis de Masă, va fi candidatul liberalilor pentru șefia Consiliului Județean Buzău.

El va merge în tandem la alegerile locale cu Adrian Zoican, care va fi candidatul PNL la Primăria municipiului Buzău. La ora actuală, un reprezentant al PSD, Petre Emanoil Neagu, este președinte al Consiliului Județean Buzău.

În 2008, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) cerea Tribunalului București să constate colaborarea cu securitatea a lui Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă (FRTM). În documentul elaborat de CNSAS, Romanescu semna notele informative sub numele conspirativ „Sebastian”. CNSAS mai susținea, în acțiunea depusă în instanță, că omul de afaceri Cristinel Romanescu ar fi fost recrutat de Securitate „pentru supravegherea informativă a colegilor din cadrul Clubului Sportiv Buzău”. Potrivit sesizării CNSAS, Cristinel Romanescu ar fi semnat, pe 14 octombrie 1982, un „angajament de colaborare cu Securitatea olograf și a preluat numele conspirativ de colaborare <>”. În același document, se arăta că Romanescu ar fi dat informații cu privire la sportivi plecați la concursuri internaționale și la persoanele din străinatate pe care le cunoștea: „Cristinel Romanescu a furnizat din proprie inițiativă o notă informativă (06.10.1982), în procesul contactării sale de către ofițerul de securitate desemnat, despre o membră a lotului național de junioare care a rămas ilegal în Austria cu ocazia Campionatelor Europene de Juniori din Austria. Urmare a acestei informații, domnul Romanescu Cristinel a fost instruit să afle amănunte noi despre persoană respectivă și <<dacă (…) a acționat și asupra altor jucătoare pentru a le determina să rămână în exterior>>”, se arată în documentul depus în instanță de CNSAS. De asemenea, reprezentanții CNSAS susțin în acțiune că Romanescu ar fi întocmit o listă cu persoane pe care le cunoștea, majoritatea dintre acestea efectuând călătorii în străinătate,  „angajându-se ca în viitor să completeze lista”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine