2020-06-02 15:48

Președinte ÎCCJ: Afirmaţiile lui Victor Ponta au depășit limitele admisibile ale unui limbaj politic

 |  14:00
Președinte ÎCCJ: Afirmaţiile lui Victor Ponta au depășit limitele admisibile ale unui limbaj politic

Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, a declarat, marți, că prin declarațiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului care s-a ocupat de dosarul "Turceni-Rovinari" au fost depășite limitele admisibile ale unui limbaj politic.

Livia Stanciu a mai spus că, din punctul său de vedere, astfel de afirmații au adus atingere independenței şi credibilității justiției.

"Astfel de afirmații făcute de către un om politic de rang înalt și mă refer la premierul României, șeful Guvernului României, este clar că au depășit limitele admisibile ale unui limbaj politic. Prin astfel de afirmații se poate induce opiniei publice o idee total falsă în sensul că procurorii care instrumentează — și aici nu mă refer numai la procurorii DNA, ci la toți procurorii—, ar fi lipsiți de imparțialitate, lipsiți de independență. (...) S-a încercat de fapt acreditarea ideii că în instrumentarea cauzelor penale procurorii își desfășoară activitatea într-un mod abuziv atâta timp cât faci precizarea că sunt fapte inventate. Sigur acest aspect, dacă într-adevăr ar fi real, se poate verifica, iar verificarea o face doar instanța care este investită cu soluționarea cauzei respective pentru că instanța este unica în măsură să verifice legalitatea și temeinicia rechizitoriului, deci a actului de trimitere în judecată a persoanei respective indiferent de funcția pe care acea persoană o ocupă în stat", a precizat Livia Stanciu după ședința CSM, transmite Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-06

In legatura cu acest articol...

CSM a decis: Victor Ponta a adus atingere independenței justiției
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine