2020-04-07 00:20

Preşedintele Iohannis a promulgat LEGEA BUGETULUI de stat pe 2020

 |  15:04
Preşedintele Iohannis a promulgat LEGEA BUGETULUI de stat pe 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea bugetului de stat pe 2020 şi legea bugetului asigurărilor sociale. Pe 23 decembrie, Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea în plenul reunit al Parlamentului pe proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 ianuarie a.c., următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 (PL-x 667/2019); Decret pentru promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 (PL-x 668/2019)”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

"Obiectivul nostru a fost acela de a reuşi până la data de 31 decembrie să adoptăm proiectul de buget şi bugetul asigurărilor sociale de stat. (...) Folosim în premieră o modalitate de adoptare a bugetului de stat care nu a mai fost folosită - procedura angajării răspunderii Guvernului. E o procedură legiferată în Constituţie şi, spre deosebire de OUG, are aspecte care o fac mai democratică. Am surprins cu angajarea răspunderii. (...) Am aprobat foarte multe amendamente formulate de parlamentari. Dacă există formaţiuni care consideră că legea nu trebuie să intre în vigoare, au la dispoziţie instrumentul moţiunii de cenzură", afirma atunci premierul.

Orban menţiona că bugetul este construit pe date reale şi o creştere economică de 4,1%, o rată a inflaţiei de 3,1%, un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro.

La acea vreme, PSD a sesizat Curtea Constituţională în legătura cu existenţa unui conflict Guvern - Parlament cu privire la modul în care au fost promovate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06Parerea ta...

ANONIM
06 Ian 2020

Parca era obisnuit sa conteste la CCR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine