2020-01-28 15:45

Președintele Iohannis iese la ATAC: ”Aud un discurs politic ABJECT, eurofob”

 |  23:01
Președintele Iohannis iese la ATAC: ”Aud un discurs politic ABJECT, eurofob”

Preşedintele Klaus Iohannis spune că partidul de guvernământ foloseşte un discurs eurofob în campania electorală pentru PE, catalogând acest lucru drept „rejectabil, reprobabil”, potrivit Agerpres.

„Aud în ultima vreme un discurs politic - v-o spun degajat, scos din contextul campaniei electorale - abject. Umblă unii politicieni români prin ţară să spună că problemele noastre vin de la Bruxelles sau altul spune: domne' noi nu avem nimic împotriva UE, dar nu este bine cum este condusă de la Bruxelles şi toţi ăştia de la Bruxelles şi inclusiv preşedintele Iohannis trebuie să dispară fiindcă sunt din alt film. Am constatat că în România a apărut un discurs nu eurosceptic, eurosceptic mai mergea, ziceai că eşti de acord cu unele lucruri, cu altele nu, un discurs eurofob şi faptul că acest discurs a fost transformat în mesajul principal al campaniei pentru europarlamentare de către partidul de guvernământ din România mi se pare absolut rejectabil, reprobabil, însă putem să constatăm că euroscepticismul a apărut în bună măsură datorită unor astfel de populişti, care merg la Bruxelles şi acolo toţi sunt europeni fără deosebire, toată lumea, şi ai noştri, toţi sunt proeuropeni şi au discurs sforăitor european, cum vin acasă aruncă vina pentru toate eşecurile şi nerealizările lor pe Bruxelles”, a spus Iohannis, la lansarea volumului „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, care a avut loc la Centrul de conferinţe al Universităţii Politehnica din Timişoara.

El a subliniat că acest discurs poate fi combătut prin informare.

„Se pune întrebarea cum poate fi combătută această prostie? Prin informare. Eu sunt în continuare convins că lucrurile se pot îmbunătăţi doar în măsura în care educaţia devine mai puternică, mai bună şi informaţia reală devine mai pătrunzătoare”, a declarat preşedintele.

În opinia lui Klaus Iohannis, o opţiune extrem de proastă este ca cetăţenii să nu se prezinte la votul de la europarlamentare.

„Dacă uităm să vorbim despre democraţie atunci o pierdem. (...) Acum putem să mergem să îi alegem pe cei care prezintă o opţiune mai bună. Ştiţi care este singura opţiune extrem de proastă - să nu mergem (la vot - n.r.)”, a precizat şeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-17Parerea ta...

MAFIA PSD-ALDE
18 Mai 2019

Pentru ce mai candideaza borfasii psd-alde la euoparlamentare daca injura Europa ???? Doar pentru salariile de la Bruxelles ????? Pe 26 MAI MERGETI LA VOT SA ALUNGAM DIN ROMANIA SI EUROPA HOARDA EUROFOBA PSD-ALDE. VOTATI . DA. LA REFERENDUMUL ANTI HOTIE. !!!! PSD-ALDE ADUNATURA DE HOTI SI LICHELE BOLSEVICE. LA PUSCARIE !!!
TU UN HOT MIZERABIL ,
18 Mai 2019

Esti un gainatr prost ,iti denigrezi tara ca nu te lasa sa furi Ai furat case si ai facut evaziune la greu Ai falsificat acte si ai retrocedat case pe spaga cu acte false Nesimtitule hot De ce nu i spui lui Timermans adevarul ,de ce il minti pe Ghiunter in privinta moralitatii tale scarba abjecta si perfida
ANONIM CLONAT PSIHOPAT
18 Mai 2019

la balamuc cu dementul "ANoniM" care a uitat sa-si ia pastilele
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine