2019-10-23 21:08

Președintele Iohannis îi AVERTIZEAZĂ pe guvernanți: ”Să REZOLVE problemele din economie, nu să CREEZE altele noi”

 |  20:09
Președintele Iohannis îi AVERTIZEAZĂ pe guvernanți: ”Să REZOLVE problemele din economie, nu să CREEZE altele noi”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul evenimentului prilejuit de aniversarea Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham România), că a atras atenția Guvernului asupra impredictibilității măsurilor economice.

”În calitate de oameni de afaceri, dumneavoastră înțelegeți cel mai bine faptul că performanța mediului de afaceri nu poate fi, pentru prea mult timp, deasupra calității politicilor economice pe care Guvernul le promovează.

De aceea, am atras atenția tuturor guvernelor, dar cu precădere celor trei din ultimul an, că predictibilitatea economică nu este un slogan la care se apelează doar cu ocazia seminariilor.

În esență, lipsa de predictibilitate atrage și lipsa de sustenabilitate a performanțelor economice, iar mediul de afaceri știe cel mai bine că ceea ce se câștigă ușor de multe ori se pierde la fel de ușor.

Tocmai de aceea, pentru a obține un parcurs economic durabil, decidenții de politică economică trebuie să fie capabili să ofere încredere mediului privat, prin măsuri bine fundamentate, transparente și, mai ales, predictibile, care să rezolve problemele din economie, nu să creeze altele poate chiar mai mari”, a spus Klaus Iohannis, citat de Stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-20Parerea ta...

NELU STIUCA
20 Mar 2018

PENTRU A COMBATE O PARTE DIN CAUZELE “cancerului care macina societatea romaneasca” MAI TREBUIE SA GASIM RASPUNSURI LA CATEVA INTREBARI DE NUATURA CIVIC-SPIRITUALA, INSA ESENTIALE PENTRU VIITORUL NEAMULUI ROMANESC si anume: 1. - Cind vom fi in stare ca cetateni romani, intr-un nr. foarte insemnat (citeva milioane), sa protestam simultan, public, citeva ore, avind ca motiv incalcarea unui drept sau a drepturilor elementare ale oricarui semen(roman) de catre autoritatile statului roman sau altele straine, facind astfel dovada sau proba existentei unei coeziuni sociale de neam ? 2. - Cind, oricare persoana publica, edil sau politician (independent) roman ales ori purtator de autoritate statala va putea sa manifeste aceeasi atitudine, grija (atentie) atat pentru omul bogat cat si fata de cel sarac, tot atat fata de cel performant cat si fata de cel neputiincios facind dovada sau proba existentei unei moralitati in viata civica ? 3. - Cind vom fi capabili (ca romani) sa intelegem ca indiferent de postura sau functia in care suntem trebuie sa manifestam omenie in rationalitate unul fata de celalalt pentru ca fiecare dintre noi sa primim la rindul nostru tot atatea ajutoare (sau fascicole de energii pozitive) cati romani suntem pe planeta Pamint, facind astfel dovada sau proba existentei unei intelepciuni desavirsite? Aceste intrebari au raspunsuri asemanatoare si se vor indeplini atunci cind si in Romania se vor realiza cele trei nazuinte fundamentale ale existentei umane, sa devenim un popor lipsit de lacomie, credincios unor idealuri sau teluri nobile si cu inteligenta colectiva de nivel superior pentru a descoperi, intelege si aplica mecanismul pe baza caruia turmele de animale isi “desemneaza” conducatorii din rindul celor mai viguroase si "talentate" exemplare pentru a fi ferite de primejdii. In Romania FIRESCUL – ANORMAL va deveni NORMAL, atunci cand cele patru institutii fundamentale ale unei
ANONIM
20 Mar 2018

In Romania FIRESCUL – ANORMAL va deveni NORMAL, atunci cand cele patru institutii fundamentale ale unei societati civilizate JUSTITIA, BISERICA, SCOALA si PRESA vor functiona respectand SI adevarul nascut din moralitate.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Mar 2018

rezolvarea problemelor-CONFISCAREA AVERILOR MAFIOTILOR de dupa 1990
LEVST.
21 Mar 2018

E clar, daca a aruncat herr Buballus anatema, incepand chiar din seara asta, in Romania, o sa curga si lapte praf si miere de cuisoare, garla...Iar apropos de confiscari, "da ei or vrea"?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray