2020-08-04 22:41

Preşedintele IOHANNIS, nervos la sosirea la Consiliul European: "Este inacceptabil să ...."

 |  21:21
Preşedintele IOHANNIS, nervos la sosirea la Consiliul European: "Este inacceptabil să ...."

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, la sosirea la reuniunea extraordinară a Consiliului European, că i se pare inacceptabil ca statele care au devenit mai recent membre ale Uniunii Europene să nu aibă o persoană într-o funcție importantă.

"Eu sunt ferm hotărât să mă implic total pentru a obține acest echilibru. Din punctul meu de vedere, este inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcție importantă care provine din țările care au devenit mai recent membre ale UE. Și evident o persoană alesă în funcție de conmducere trebuie să se implice pentru Uniune, nu pentru statul membru din care provine, dar întodeauna e important să fie persoane din toate zonele, fiindcă negocierile de orice fel trebuie să țină cont și de o problemă care este importantă.

Nu trebuie să apară noi și noi falii și falia între Est și Vst, care s-a cam atenuat, nu trebuie să se redeschidă bunăoară și pentru acest lucru este nevoie de o echilibrare și din punct de vedere geografic", a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles, chestionat referitor la echilibrul geografic, astfel încât țările din Est să fie reprezentate.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că negocierile între liderii UE, privind desemnarea șefilor principalelor structuri de conducere, nu vor fi foarte ușoare, relatează site-ul agenției Reuters.

Liderii UE trebuie să desemneze șefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană și un nou Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe.

Potrivit surselor, Frans Timmermans este candidatul favorit pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz