2020-07-04 00:02

Președintele Iohannis, prima DECIZIE după moțiunea de cenzură: ”Am reușit să oprim DEZASTRUL!”

 |  15:39
Președintele Iohannis, prima DECIZIE după moțiunea de cenzură: ”Am reușit să oprim DEZASTRUL!”

Președintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului Dăncilă. Șeful statului a anunțat consultări cu toate partidele parlamentare la Palatul Cotroceni pentru ziua de vineri, începând cu ora 11.00

”Rezolvat, astăzi a câștigat România, astăzi votul din 26 mai a fost pe deplin respectat. Căderea Guvernului e reacția firească față de abuzurile și incompetența guvernului. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD, felicit PNL pentru inițiativa moțiunii, pentru efortul de a găsi susținere și sprijin, felicit și celelalte partide de opoziție care au pus umărul de la îndepărtarea acestui guvern eșuat.

Românii au cerut oprirea amnistiei și grațierii, bilanțul de astăzi: am reușit să îndeplinim toate aceste obiective, să oprim dezastrul.

Este un semn de maturitate politică, pentru că orice zi cu Dăncilă era o zi pierdută.

Voi convoca partidele la prima rundă de consultări mâine la 11, voi ascultat opțiunile partidelor, voi propune un premier care să asigure mandatul până la următoarele alegerile. Cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate, dacă există un consens. 

Din acest moment, prioritara e punerea în aplicare a celor mai bune metode constituționale. România are nevoie de un buget corect, trebuie să facem o nominalizare de comisar european, suntem aproape de alegerile prezidențiale, tb să asigurăm cele mai bune condiții, sunt probleme care nu suportă nicio amânare.

Moțiunea a trecut, o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a terminat aici, românii trebuie să iasă la vot, singurul care poate hotărî în ce direcție merge România” a declarat Klaus IOhannis la Palatul Cotroceni.

Calendarul consultărilor de vineri:

11.00 PNL

11.30 USR

12.00 UDMR

12.30 PMP

13.00 PROROMANIA

13.30 ALDE

14.30 PSD


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz