2020-04-03 07:13

Președintele Iohannis se OPUNE: sesizează CCR pe o lege controversată cu beneficii pentru parlamentari

 |  18:01
Președintele Iohannis se OPUNE: sesizează CCR pe o lege controversată cu beneficii pentru parlamentari

Preşedintele a trimis Curţii Constituţionale o sesizare asupra Legii pentru modificarea legii nr. 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Legea transmisă la promulgare pe 30 decembrie are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 161/2003 în sensul eliminării incompatibilităţii funcţiilor de deputat, senator, membru al guvernului, prefect, subprefect, primar, viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean cu calitatea de comerciant persoană fizică."Prin modul în care a fost adoptată, dar şi prin conţinutul normativ Legea pentru modificarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei este neconstituţională întrucât încalcă prevederile art. 1 alin. (3), ale art. 11 alin. (1), ale art. 65 alin. (2) lit. j), ale art. 75 alin. (1) şi alin. (5) raportat la art. 105 alin. (2) şi ale art. 148 alin. (4) din Constituţie", arată şeful statului în sesizarea adresată CCR, citată de Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-18Parerea ta...

LEVST.
18 Ian 2018

dupa ce a primit baldoaie si suturi cu gramada, la popou, si dupa ce si-a lins ranile din zona, soricelul iohanis, iar latra ca un Pekinez, de dupa garduri, crezandu-se dulau...Probabil ca nici nu va avea succes, oricum , cu acest nou pm -vasiliscul lui dragnea- nu numai justitia, dar mai toata tara este in mainile lui " dragnea si asociatii"..
ANONIM
18 Ian 2018

HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECIA SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE lor au fost conduse de catre GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.
ANONIM
18 Ian 2018

Pentru determinarea nr. de parlamentari,NECESARI unei bune oranduiri, care in prezent, in mod ciudat, ii dublu fata de nr. aprobat prin referendumul din 2009 si dimensionarea corecta a serviciilor Parlamentului trebuie sa se aiba in vedere atat criteriile de eficienta operationala cat si de cheltuire economicoasa a fondurilor publice precum si algoritmii sau normele standard utilizate de parlamentele tarilor europene, tinand cont de raportarea la nr. de locuitori, dar si de PIB-ul pe cap de locuitor care sa fie asemanator cu cel din Romania. In Romania, in ciuda cerintelor obiective impuse de progresul national si bine cunoscute din mosi stramosi, sunt infiintate si supradimensionate multe organizatii (unele parazitare) sau institutii administrative ale statului pe care P.I.B. nu le mai poate sustine cu resurse, fiind necesare impruputuri externe, de la FMI, B..E.I., etc pentru a realiza consumuri inutile, ceea ce duce la indatorarea nejustificata a generatiilor viitoare. Imprumuturile externe sunt recomandate a fi folosite doar pentru investitii productive, altfel repartizate pentru consumul neproductiv duce la saracire nationala……
RO STAT MAFIOT
19 Ian 2018

Pe data de 15 ianuarie 2018, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege inițiată de patru parlamentari liberali, prin care se anulează impozitele și contribuțiile sociale pentru dezvoltatorii imobiliari care au construit pe persoană fizică. LEGEA prin care se anulează impozitele și contribuțiile sociale pentru dezvoltatorii imobiliari care au construit pe persoană fizică ESTE NECONSTITUTIONALA FACE DISCRIMINARE INTRE PERSOANELE FIZICE SI CELE JURIDICE SI NU SE APLICA RETROACTIV. CEI PATRU POLITRUCI initiatori; Raluca Trucan, Bogdan Huţucă, Răcuci Claudiu-Vasile şi Ştefan Ion vor primi de la persoanele vizate spagi de milioane de euro. Asemenea HAIDUCII se petrec si intalnesc doar in tarile din lumea a treia. Legea șterge „dintr-un condei datoriile şmecherilor, baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri în imobiliare“.
CARDAN
20 Ian 2018

IOHANNIS AR TREBUI SA CEARA REACTUALIZAREA LEGII 18 , LEGEA VENITURILOR ILICILTE , CIT SI RENUNTAREA LA INCOMPATIBILITATE . SA VEDEM ATUNCI CUM I-SI JUSTIFICA DRAGNEA AVEREA URIASA SI CELE 11-12 CONCEDII IN BRAZILIA DIN SALARIUL DE BUGETAR .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine