2020-01-28 14:45

Președintele Iohannis, SEMNAL DE ALARMĂ: ”Dacă nu luăm măsuri, vom PIERDE totul”

 |  19:04
Președintele Iohannis, SEMNAL DE ALARMĂ: ”Dacă nu luăm măsuri, vom PIERDE totul”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, vineri, la conferința organizată de Institutul Universitar European de la Florenţa, despre viitorul Uniunii Europene și despre summitul care va avea loc la Sibiu săptămâna viitoare, transmite Protv.

 „Euroscepticii au început să câștige teren. Nu ar trebui să ne temem de avântul lor, ci ar trebui să credem și în acei oameni care au încredere în Uniunea Europeană și ar trebui să ne facă pe noi mai puternici și să îi convingem și pe ceilalți euripeni că există un viitor mai bun pentru noi și că noi, politicienii, știm cum să construim acest viitor. Cu certitudine, democrația nu este în pericol, dar trebuie să fim mai puternici împreună.”

Șeful statului a fost întrebat despre deputații populiști din Parlamentul Germaniei și cum pot politicienii să reducă îngrijorările cetățenilor privind ascensiunea naționaliștilor și populiștilor.

„Avem o criză în Europa: Brexit, migrație, rata șomajului, siguranța granițelor, terorismul – care în este o amenințare tot mai evidentă în societate. Mai sunt și alte probleme: probleme economice, globalizare, abordări diferite față de comerț. Oamenii aud la știri că avem probleme; aud că există mari schimbări, simt că nu mai sunt atât de importanți, că nu mai sunt luați în seamă.

Trebuie să luptăm cu aceste îngrijorări; dacă vrem să readucem optimismul în rândul europenilor, trebuie să mergem la sursa acestor îngrijorări. Trebuie să aflăm cum funcționează asupra modului de gândire al cetățenilor. Oamenii se tem de viitor; au temeri existențiale, declanșate de lipsa de siguranță. Oamenii se tem că își vor pierde democrația, libertățile și valorile comune. Aș spune că răspunsul la întrebarea: ce anume provoacă aceste probleme este că fiecare lucru menționat are o contribuție.

În vechea Europă și în noua Europă, aceste îngrijorări nu sunt similare și ar trebui să luăm în considerare acest lucru. Când spun Europa veche, mă refer la Europa occidentală. Oamenii se tem că vor pierde ceea ce au în prezent. Se tem că vor avea mai puțin decât ce au astăzi. Când vine vorba de noua Europă – noile state ale UE -, nu sunt aceleași probleme. Oamenii din Europa de Est se tem mai degrabă că vor fi lăsați în urmă. Se tem că nu vor avea mâine acces la ceea ce au în prezent europenii din Occident.

Trebuie să găsim soluții locale, regionale, pentru că nu există o singură soluție la nivelul întregii Europe. Cetățenii își vor pierde încrederea în noi. Trebuie să găsim o variantă credibilă, să arătăm că avem soluții pentru viitor. Cred că summitul de săptămâna viitoare de la Sibiu va fi interesant. Avem un summit care e orientat către viitorul Uniunii Europene.

Mulți politicieni vorbesc despre cum trebuie să fim aproape de cetățeni. Să răspundem nevoilor lor. Cu siguranță, declarațiile sună bine, dar trebuie să răspundem la întrebarea: ce trebuie să realizăm pentru a le reda cetățenilor optimismul și speranța în viitor. Dacă nu luăm măsuri, vom pierde totul. Cred în UE, nu vreau să o pierd, ci vreau să fie mai puternică, mai bună, mai rezistentă. Indiferent de probleme, vreau să știm că avem cunoștințele necesare să ne ocupăm de această problemă.”

Președintele a vorbit și despre știrile negative care apar în presă.

„Foarte rar afli despre lucruri bune, cum ar fi piața unică. Nu înseamă că trebuie să schimbăm presa. Dacă noi creem o imagine pozitivă, va fi folosită de jurnaliști. A doua problemă sunt politicienii. Noi toți cunoaștem politicieni care la Bruxelles spun că totul e în regulă, că UE e puternică și că trebuie să continuăm pe acel drum. Dar apoi vin alegerile și pleacă la ei acasă și cetățenii întreabă: „Domnule politician, de ce nu ai făcut nimic acolo? De ce n-ai construit drumuri?” Iar ei vor spune: „Nu m-au lăsat politicienii de la Bruxelles.”

Deci învinovățirea Uniunii acasă, în fiecare stat, este extrem de populară. Câtă vreme avem politicieni care spun între ei UE este bună, dar acasă spun că nu este bună, avem o problemă. Câteodată mă întreb și la ce se întâmplă în comunitatea mea.

Nu trebuie doar să venim cu proiecte care să costruiască viitorul. Noi, politicienii, trebuie să fim și sinceri: să creem oportunități pentru a mișca lucrurile în direcția cea bună, facem acest lucru, dar dacă nu reușim, trebuie să recunoaștem că acest proiect este greșit. Să nu încercăm, de fiecare dată, să învinovățim UE sau instituțiile europene.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-03Parerea ta...

MAFIA PSD
04 Mai 2019

De 6 luni dosarul pentru ridicarea imunitatii produsului expirat MASCARICEANU ESTE TZINUT LA SERTAR DE CATRE MAFIA PSD CA ELEMENT DE ȘANTAJ IN VEDEREA PASTRARII MAJORITATII. IMPREUNA CU '' BORFAȘUL NATIONAL '' draKnea acest gunoi dat afara si din grupul ALDEal P.E TREBUI SA INFUNDE PUSCARIA PE VIATA. ROMANIA a perdut 80 milioane euro din cauza acestor doi criminali bolsevici care isi bat joc de tzara. Doar puscariasul si aliatul lor voiculescu ii intrece in Hotii pe acesti doi borfasi (draKnea si mascariceanu ) In afara de HOTII SI MINCIUNI NU AU FACUT NIMIC PENTRU ROMANIA.
ANONIM
04 Mai 2019

NOI POPORUL IN ULTIMII 30 DE ANI AM PIERDUT TOTUL (ECONOMIA, INDUSTRIA, TRANSPORTURILE, PADURILE, BOGATIILE SOLULUI SI SUBSOLULUI, PESTE 5 MILIOANE DE ROMAI au emigrat, SISTEMUL DE SANATATE, INVATAMANTUL, INTREAGA AVUTIE NATIONALA ETC) in schimb politrucii sfertodocti, prosti, curve, tradatori si hoti s-au imbogatit FRAUDULOS si constituie BURGHEZIA COMUNISTA din Ro pentru ca partidele politice de dupa 1989 in numele democratiei DAMBOVITENE s-au constituit ca si GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA, deoarece LA CONSTITUIREA LOR nu sunt impuse si nu sunt respectate nici un criteriu de valoare UMANA (moralitatea, integritatea, competenta, stiinta, experienta, etc).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine