2020-02-26 22:08

Președintele Iohannis: Suntem în război împotriva PSD

 |  14:32
Președintele Iohannis: Suntem în război împotriva PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat sâmbătă, la Liga Aleşilor Locali ai PNL, un atac dur la adresa PSD despre care susţine că „a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme”.

„Este foarte important să spunem oamenilor ce vrem să facem cu România iar voi ştiţi foarte bine din campaniile locale, sunteţi preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, consilieri şi le spuneţi oamenilor, fiecare în localitatea lui ce doreşte să facă. Fiecare explică electoratului cât de important este ca proiectele să nu fie doar finanţabile, să fie proiecte care aduc o îmbunătăţire netă pentru comunitate, ca întreaga abordare să fie sustenabilă, că vreţi să aveţi o administraţie care acţionează predictibil. Dar ştiţi foarte bine când vă întâlniţi cu cineva pe stradă, primul lucru pe care vă întreabă este: ”Domnul primar: dumneata crezi că va câştiga preşedintele?” Şi vă întreb şi eu: Voi credeţi că voi câştiga alegerile? Este extrem de important să convingem oamenii nu doar prin fapte (...) E nevoie de optimism, de entuziasm şi de convingere. Asta înseamnă o campanie politică. Oamenii trebuie să îşi dorească să vă aleagă, să ne aleagă pentru a face România normală” a spus Klaus Iohannis sâmbătă, adresându-se aleşilor locali liberali, reuniţi sâmbătă la Romexpo.

Candidatul susţinut de PNL a afirmat că  „venim dintr-o perioadă foarte complicată pentru România”. El a făcut referire la distincţia „Garantul democraţiei” pe care a primit-o de la tinerii liberali şi a precizat, în acest context, că peste câţiva ani se va vedea dacă merită distincţia.

„Faptul că în România   secolului XXI acest lucru trebuie scos în evidenţă... este pentru mine un lucru foarte frumos că am fost recunoscut de tinerii liberali, dar într-o societate europeană democraţia trebuie să fie garantată de Constituţie şi garantul democraţiei este fiecare cetăţean cu ştampila de vot în mână. Democraţia nu este un bun câştigat pentru toate timpurile, democraţia se câştigă foarte greu.  Noi, în România am câştigat-o prin jertfă de sânge şi noi, toţi cei care suntem în politică, avem datoria sfântă să o păstrăm pentru românii de astăzi, de mâine şi pentru generaţiile care vin după noi. De asta suntem în război împotriva PSD-ului care a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme. PSD-ul nu a atacat doar statul, PSD-ul nu a atacat doar marile sisteme publice, nu a atacat doar democraţia românească, PSD-ul ia atacat pe români şi pentru asta cineva trebuia să ia partea românilor şi asta am făcut eu, împreună cu voi”, le-a spus Iohannis primarilor şi consilierilor aleşi din partea PNL în administraţiile locale, citeaza News.ro.

Candidatul susţinut pe PNL a adăugat că în ultimii 30 de ani democraţia în România a fost instaurată „greu”, dar „parcă aşa un iz de comunism tot mai simţim dinspre PSD”

„Pesediştii sunt o forţă politică care, din păcate, a inhibat în perioade importante dezvoltarea României. Fără PSD am fi fost mult mai departe. (...) Românii sunt un popor harnic. În 30 de ani ne-am fi ridicat la acelaşi nivel (cu alte ţări europene – n.r.) dacă nu am fi avut piedica majoră numită PSD şi să nu vă imaginaţi cumva că prin câştigarea europarlamentarelor şi a referendumului a fost învins, nici vorbă. PSD-ul este un partid imens, PSD-ul este adânc înşurubat în toate structurile statului, iar resetarea statului român, deschiderea căii spre România normală se poate face într-un sigur fel: prin vot. Numai printr-un vot românii pot alege  conducere democratică în adevăratul sens al cuvântului. Numai prin vot ne eliberăm de rămăşiţele comunismului şi de un PSD care a inhibat dezvoltarea României” a mai spus Iohannis.

Preşedintele le-a cerut primarilor şi consilierilor să le explice oamenilor că trebuie să meargă la vot, să voteze „pentru România normală”.

„Ce Înseamnă România  normală, în definitiv? (...) Pentru unii România normală înseamnă fă fie tratat corect de instituţiile statului. (...) Pentru alţii, România normală înseamnă să găsească un loc de muncă pe măsura calificării pe care o are. Oamenii trebuie să primească o şansă reală să dovedească ce pot face şi cariera loc să nu se bazeze pe pile, cunoştinţe şi relaţii. România normală este România meritocraţiei. Pentru alţii România normală înseamnă o Românie care garantează siguranţa cetăţeanului. Într-o Românie normală nimeni nu merge într-o piaţă publică să participe la o demonstraţie paşnică şi să fie bătut de jandarmi. Într-o Românie normală românii se întorc acasă, într-o Românie normală, românii se întorc fiindcă majoritatea dintre cei plecaţi, în realitate au plecat fiindcă nu şi-au mai găsit locul în România inhibată de pesedişti şi atunci într-o Românie normală bunicii nu mai plâng de dorul nepoţilor. Într-o Românie normală,  toţi participă la viaţa socială, fiecare om are valoare iar noi trebuie să instituim un stat care recunoaşte valoarea fiecărui om, asta aşteaptă românii de la PNL, partidul oamenilor liberi, partidul oamenilor antreprenori, partidul care ştie cum să construiască un stat de cetăţeni, nu un stat în slujba unui partid” a mai afirmat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-26Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
26 Oct 2019

cam tarziu...de ce ati asteptat atatia ani ca sa rupeti pisica cu psd-ul? astia au facut o mafie la nivel national in toate ministerele
PARAIPAN
27 Oct 2019

Oare ai mintea asa scurtă?? Ai uitat cat sluj a facut la psd sa il puna PM sau macar la interne ?? Asta este omul ...un parșiv sterp...om blestemat de soarta...
VIOLETA GHEORGHE
06 Noi 2019

Vrea inca un mandat,aruncand cu noroi in altii !! El ce naiba a facut bun pt tara?!? A avut toate parghiile !! Ce a facut bun ??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine