2020-08-08 06:25

Președintele Iohannis trage un semnal de ALARMĂ: ”Situația este îngrijorătoare”

 |  18:13
Președintele Iohannis trage un semnal de ALARMĂ: ”Situația este îngrijorătoare”

”Astăzi este o zi tristă, având un număr record de îmbolnăviri de COVID-19, iar vina este partajată între cetățeni și autorități”, a declarat miercuri seară preşedintele Klaus Iohannis, care a cerut Parlamentului să dezbată în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea în România. El a mai spus că situația este îngrijorătoare, iar dacă se înrăutățește, putem reveni la măsuri mai restrictive.

”Este evident că trebuie să vorbim și despre pandemie. Astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitive la COVID, peste 550 de persoane confirmate de ieri de ieri și până astăzi.

În primul rând, suntem din martie în plină pandemie și pot spune că până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine, autoritățile au acționat rapid și eficient și am reușit să ținem evoluția sub control.

Apoi, lucrurile nu au evoluat cum ne-am dorit. Răspunderea în acest moment este partajată între autorități și cetățeni.

Măsurile sunt simple: masca și distanța. Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă, în această perioadă, în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politicienii să sprijine Guvernul şi împreună să-i convingem pe români că este o treabă foarte, foarte serioasă, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie.

Este o cale eronată şi, din acest punct de vedere, vreau să mă adresez şi politicienilor şi Parlamentului. Suntem într-o situaţie foarte complicatăEste momentul să lăsăm divergenţele politice deoparte şi să ne concentrăm pe soluţii care sunt absolut absolut necesare în această perioadă, iar în acest sens solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie.

Nu e momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda jos. Virusul nu ține cont de granițe, de legi, dar noi avem cel mai important instrument să ne protejăm - conștiința noastră. Să nu ne imaginăm că dacă plecăm la munte sau la mare scăpăm de virus. Virusul merge cu noi.

Haideți să respectăm indicațiile specialiștilor pentru a putea trece cu bine de acestă perioadă dificilă. Trebuie să fim foarte conștienți de ce vrem - cu toții ne dorim să ne reluăm viața normală, dar nu se poate încă. Suntem încă în pandemie. Pe de altă parte, nu putem închide țara și să plecăm” a declarat președintele Iohannis.

Ziua de miercuri a marcat un nou record negativ, bilanțul infectărilor de coronavirus ajungând la 555.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-08

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Raed Arafat vorbește despre întoarcerea la starea de URGENȚĂ: ”E greu de spus”

COVID-19. Reacția lui Nelu Tăraru după recordul de infectări. Ce spune despre revenirea la starea de urgență

Coronavirus: Record negativ! 555 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore
Parerea ta...

BABUIN
08 Iul 2020

Si in martie nu era la fel??? Sau atunci doreai anticipate??
SORIN
09 Iul 2020

Și eu privesc cu atenție și îngrijorare debandada și haosul create de un președinte leneș și un guvern de incapabilii , secondați de un parlament rupt de realitate. Acțiuni nu comentarii găunoase.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz