2020-08-10 23:04

Președintele Iohannis transmite noi MĂSURI: ”Să ne mișcăm foarte, foarte repede!”

 |  19:24
Președintele Iohannis transmite noi MĂSURI: ”Să ne mișcăm foarte, foarte repede!”

Președintele Klaus Iohannis a transmis printr-o videoconferință miniștrilor cabinetului Orban noi măsuri pentru prevenirea crizei de sănătate, punând accentul pe viteza cu care trebuie să se acționeze.

”Pe mine mă interesează, în această fază, să ne mișcăm foarte repede și aștept de la dumneavoastră să-mi comunicați, fiecare pe domeniul pe care îl gestionează, ce măsuri ați luat deja dintre cele prevăzute în decret, ce măsuri aveți planificate și în ce cadru, în ce agendă pentru zilele următoare. Repet, starea de urgență ține 30 de zile și este obligatoriu și din acest motiv, și în interesul public, să ne mișcăm foarte, foarte repede.

Doresc să aflu de la dumneavoastră, având în vedere specificul fiecărui domeniu pe care îl gestionați, apropo de impact:

Primul lucru – impactul asupra populației a măsurilor pe care le luați dumneavoastră fiecare, o evaluare pe termen foarte scurt, pe termen scurt și pe termenul celor 30 de zile.

Doi – impactul economic al măsurilor de care răspundeți. Și aici mă aștept să ne informați în același fel – măsuri pe termen foarte scurt, de câteva zile, și măsuri pe termenul perioadei de 30 de zile” a transmis Klaus Iohannis.

Șeful statului le-a cerut miniștrilor să fie întocmit un jurnal al măsurilor și efectelor înregistrate.

”Vă rog pe fiecare în parte – și am transmis deja Ministerului de Interne această rugăminte – fiecare minister în parte să gestioneze un jurnal al măsurilor și efectelor. Acest lucru v-aș ruga să-l centralizați, optimal la Ministerul de Interne, fiindcă în starea de urgență Ministerul de Interne are un rol special aici, și să veniți foarte repede când vă dați seama că ceva trebuie schimbat cu propuneri de îmbunătățire a acestor măsuri, de ameliorare a efectelor, sau de întărire a măsurilor, în funcție de cum decurg lucrurile” a completat președintele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz